ضرورت توجه به تکنیک حل مساله به روش نظام یافته (TRIZ) در نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان (RCM)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس نوآوری های اخیر در مهندسی صنایع و مهندسی مکانیک
- کد COI اختصاصی: NRIME03_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 778
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی مهندسی صنایع، دانشگاه تبریز
عضو هیات علمی مهندسی صنایع، دانشگاه تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه تهران
چکیده
یکی از تکنیک های نظاممند و روشمند برای نوآوری و حل مساله نظریه حل ابداعی مسیله یا به بیان دیگر نوآوری نظام یافته (TRIZ) می باشد. دانش RTIZ با شناسایی تناقض های موجود در سیستم، روشهایی را در دسترس قرارمی دهد که باعث حل این تناقض ها به شیوه ای نظام مند می شود. با این حال مبین و مشخص است که اگر مساله ای به درستی تعریف و بیان شده باشد، نیمی از مراحل حل خود را طی کرده است. به همین خاطر است که برای پیاده سازی روش TRIZ نیز ابتدا باید مساله به صورت دقیق تعریف شده باشد. روش نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان یا RCM نیز متشکل از چند مرحله ی نظام مند و پرسش های اساسی می باشد. این مراحل در RCM باعث می شود که شناخت بهتر و دقیق تری نسبت به مساله ی نگهداری و تعمیرات و انتخاب بهترین تکنیک مناسب، به وجود آید. در این مقاله، ارتباط های دو تکنیک TRIZ و RCM بررسی که منجر به شناخت دقیق تر مساله می شود و نقاط اشتراک و قابل پیوند این دو تکنیک مورد بررسی قرار می گیرد. این بهبود در شناخت و همچنین بهبود در RCM، می تواند منجر به کاهش زمان پاسخگویی به خرابی ها و افزایش پایایی سیستم ها شود که از پیامد آنها می توان افزایش قابلیت اطمینان سیستم ها را ذکر کرد.کلیدواژه ها
نوآوری نظام یافته، RCM, TRIZمقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.