بررسی سیالات مورد استفاده در حفاری UBD و اثرات زیست محیطی ناشی ازآنها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: DSCONF03_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد باقری

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، دانشگاه لامرد، لامرد، ایران

سید حمید شاکری

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، دانشگاه لامرد، لامرد، ایران

فرهاد ملایی

کارشناسی ارشد مهندسی نفت، مدرس دانشگاه لامرد، لامرد، ایران

جواد پورعلی

کارشناسی مهندسی نفت، دانشگاه لامرد، لامرد، ایران

چکیده

بدون شک صنعت نفت، صنعت اول کشور ما است. بدین ترتیب تحقیق و تفحص در زمینههای مختلف این صنعت امری حیاتی و مهم میباشد. حفاری چاه های نفتی نیز از فعالیت های پایه بخش بالا دستی صنعت نفت میباشد که پایه اصلی تولید نفت است. بدون تردید افت فشار ناشی از برداشت زیاد از این مخازن موجب می شود تا روشهای حفاری سنتی فراتعادلی بتدریج کارآیی خود را از دست بدهند. زیرا حفاری فرا تعادلی برای دستیابی به مخزن باعث بروز ضایعات جبران ناپذیر به سنگ مخزن و همچنین منجر به افزایش بیش از حد هزینه ها می شود. یکی از راههای اصلی برای بدست آوردن می باشد . از آنجایی که دست یابی به سرعت های بالا در این نوع حفاری، مستلزم به کار بردن سیالات حفاری با حداقل وزن می باشد. همچنین در این مقاله به بررسی و تجزیه و تحلیل سیالات در حفاری UBD و اثرات زیست محیطی ناشی از این سیالات در این روش پرداخته شده است

کلیدواژه ها

حفاری UBD ، سیال حفاری، اثرات زیست محیطی، نفت و گاز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.