ارزیابی پاسخهای ایمنی در موش صحرایی به دنبال ایمن سازی با گویچه های سرخ گوسفندی و پروپانولول

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: DSCONF03_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 577
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا زند

دانشجوی کارشناسی ارشد ایمنی شناسی گروه میکروب شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه ایران

میثم ابطحی فروشانی

استادیاری ایمنی شناسی، گروه میکروب شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه ایران

نسرین نوراله زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد ایمنی شناسی گروه میکروب شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه ایران

خدیجه گلبهاری

دانشجوی کارشناسی ارشد ایمنی شناسی گروه میکروب شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه ایران

چکیده

پیشینه پروپرانولول به طور کلی یک داروی بی خطر است و از نوع عامل بلاک کننده گیرنده بتا آدرنرژیک میباشد. اثر ضدالتهابی بتا بلاکرها در برخی از اختلالات مبتنی بر سیستم ایمنی مانند بیماری خودایمنی دیده شدهاست علاوه بر این پروپرانولول بر روی سلولهای لوسمی، سلولهای ریه، پوست و کراتینوسیت و فیبروبلاست اثرات سیتوتوکسیک دارد هدف: مطالعات محدودی اثر پروپرانول در بیمای عفونی اثر آن بر سیستم ایمنی را مورد ارزیابی قرار داده اند لذا در مطالعه حاضر سعی شد اثر پروپرانول را بر سیستم ایمنی در مدل عفونی حیوانی بررسی گردد مواد و روشها: در این مطالعه تجربی 9 سر موش صحرایی ویستار جهت مدل آزمایشگاهی به دو مدل گروه کنترل و تیمار تقسیم شدند. در گروه ازمایش در روز صفر پروپرانول و واکسن S19 به صفاق تزریق شد و در روز 15 ازمایش به هر موش صحرایی یک سی سی واکسن S19 به کف پا تزریق گردید در گروه شاهد در روز صفر واکسن S19 به صفاق تزریق شد و در روز 15 آزمایش به هر موش صحرایی یک سی سی واکسن S19 به کف پا تزریق گردید موش های صحرایی برای مدت 20 روز نگهداری شده و رویداد علایم بیماری و بقا آنها مورد بررسی قرار گرفت سپس پاسخهای ازدیاد حساسیت تاخیری DTH قابلیت انفجاری تنفسی در جمعیت سلولها با کمک NBT و عملکرد نوترفیلها با کمک نوترال رد ارزیابی شد یافته ها : نتایج به دست آمده حاکی از ان است که میزان ایمنی سلول DTH قابلیت انفجار تنفسی و تعداد سلول های زنده در گروه تزریقی پروپرانول و گروه شاهد تفاوت معنی داری ندارند. نتیجه گیری: استفاده از پروپرانول به عنوان یک داروی با قابلیت تعدیل کننده سیستم ایمنی نیازمند تحقیقات بیشتری است.

کلیدواژه ها

ازدیاد حساسیت تاخیری، انفجار تنفسی، ایمنی سلولی، پروپرانول، نوترال رد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.