بررسی انطباق و اثر بخشی برنامه های اجرایی مصوب با شاخص های توسعه پایدار شهری با محوریت سلامت زنان در جامعه (مطالعه موردی: شهر تهران)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش بین المللی زنان و زندگی شهری
- کد COI اختصاصی: WULCONF01_087
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 562
نویسندگان
شورای اسلامی شهر تهران
چکیده
بررسی اثر متقابل افزایش سرعت مهاجرت به کلانشهر تهران در رقابت با رشد و توسعه شهرنشینی مقوله ای است که امروزه بیش از پیش مورد توجه برنامه ریزان و سیاست گذارن شهری قرار گرفته است. این موضوع به ویژه در حوزه تامین نیازهای اساسی و شرایط مناسب زندگی برای بانوان به عنوان عاملان اصلی تضمین کننده سلامت خانواده، در سطح شهر از اهمیت انکار ناپذیری برخوردار است. از این رو در این مطالعه سعی شده است تا به منظور ارایه راهبردی کاربردی در همسو سازی سیاست گذاری ها بر پایه صیانت از جایگاه خانواده سالم در شهر، با مطالعه شاخص های توسعه پایدار شهری در سه محور ایمنی، بهداشت و سلامت، فرهنگی- اجتماعی و خدمات شهری، میزان انطباق برنامه های اجرایی مصوب بر آن ها از منظر سلامت بانوان مورد ارزیابی قرار گیرد. همچنین علاوه بر بررسی میزان انطباق و اثربخشی قوانین، اسناد فرادستی بر برنامه های عملیاتی موجود در حوزه سلامت زنان، با استفاده از روشAHP و جمع آوری داده های آماری حاصل از نظرسنجی تخصصی، محورهای اجرایی بر اساس شاخص های توسعه پایدار شهری اولویت بندی شده اند. نتایج حاصل از بررسی اسناد فرادستی نشان داده است سهم کمی از برنامه های اجرایی در شهر تهران به مقوله صیانت از حقوق سلامت خانواده با محوریت زنان تکیه دارد که در مرحله اجرا به دلایل مختلف اعم از نارسایی در تحقق بودجه و یا تاکید صرف بر کار مطالعاتی بدون برنامه ریزی جهت پیاده سازی، موجب عدم پیشرفت برنامه ها و به تبع آن عدم موفقیت در اثر گذاری کارا بر سلامت بانوان در شهر شده است. همچنین نتایج حاصل از تحقیق نشان داد 3 برنامه مصوب در مدیریت اجرایی شهر تهران شامل ارایه خدمات آموزشی در حوزه های ایمنی، بهداشت وسلامت ، توسعه مراکز ورزشی ویژه بانوان و مهارت آموزی، توانمندسازی زنان و برگزاری بازارچه های خوداشتغالی بر اساس شاخص های توسعه پایدار شهری دارای بالاترین اولویت در اثر گذاری بر سلامت روحی و جسمی زنان هستند. ازین رو با توجه به ضرورت توجه به شاخص های سلامت زنان به عنوان سرمایه های اجتماعی خانواده ها و تضمین کننده سلامت شهری، لزوم بازنگری در برنامه ریزی های توسعه شهری با تکیه بر شاخص های سلامت زنان و احصاء برنامه های اجرایی با رویکرد ارتقاء سلامت زنان به منظور نیل به سلامت خانواده، شهر و جامعه و اثر متقابل آن محرز است.کلیدواژه ها
سلامت زنان به منظور نیل به سلامت خانواده، شهر و جامعه و اثر متقابل آن محرز استمقالات مرتبط جدید
- بررسی روابط نوسانی بین بازار سرمایه و بازار ارز با مدل همبستگی شرطی پویا
- مطالعه حقوقی مساله منع تغییر کاربری اراضی از دیدگاه کیفری
- مطالعه حقوقی بررسی اختلافات بین دستگاه های اجرایی در نظام اداری ایران
- سبک زندگی در پرتو قرآن کریم از منظر رهبر انقلاب
- ولقد جاءکم یوسف من قبل بالبینات فما زلتم فی شک مما جاءکم به حتی اذا هلک قلتم لن یبعث الله من بعده رسولا کذلک یضل الله من هو مسرف مرتاب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.