بررسی فقهی و علمی مهمترین شبهات ازدواج موقت
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE03_531
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1814
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق گروه معارف واحد یزد دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد
چکیده
ازدواج موقت یکی از دو گونهی ازدواج پذیرفته شده در فقه امامیه است که شرایط و احکامی از جمله: ذکر صیغه عقد، مهریه و مدت دارد. دین اسلام به ازدواج موقت به عنوان عملی واجب، امر نکرده است بلکه آن را حلال نموده تا در جهت تامین نیاز جنسی و عاطفی افراد، پادزهری ضد فساد و فحشاء و هرگونه ارتباط نامشروع دیگر باشد. این پژوهش شبهاتی از ازدواج موقت را بررسی نموده و نتایجی از آن به شرح ذیل میباشد : فلسفه ازدواج موقت، نیاز و یا عدم آمادگی یا عدم امکان طرفین یا یک طرف برای ازدواج دایم است و انتظار اینکه ازدواج موقت به اندازهی ازدواج دایم استقبال شود، انتظار غلطی است و در صورت نیاز به ازدواج موقت و مخالفت عرف، شرع بر عرف مقدم بوده ولی تا جای ممکن باید راهی پیدا کرد که بدون زیرپا گذاشتن عرف بتوان نیاز شرعی را پاسخ گفت. ازدواج موقت مقرراتی همانند ازدواج دایم دارد از جمله: زن در تمام مدت ازدواج موقت، منحصرا در اختیار این مرد باید باشد و به هنگامی که مدت پایان یافت باید عده نگاه دارد، همچنین فرزندان ازدواج موقت کمترین وکوچکترین تفاوتی با فرزندان ازدواج دایم، حتی در میراث و سایر حقوق اجتماعی ندارند.کلیدواژه ها
شبهات، ازدواج موقت، احکام شرع، عرفمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.