پیش بینی رضایت زناشویی بر اساس باورهای ارتباطی دانشجویان متاهل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE03_167
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ژاکلین جعفری

کارشناسارشدروانشناسی,گروه روانشناسی دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی شیراز،شیراز، ایران

مسعود محمدی

استاد یار روانشناسی,گروه روانشناسی دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی شیراز،شیراز، ایران

چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف پیش بینی رضایت زناشویی بر اساس باورهای ارتباطی دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز انجام شد. روش: افراد نمونه به تعداد 280 نفر از بین دانشجویان متاهل با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، پرسش نامه های رضایت زناشویی انریچ باورهای ناکارآمد ادیلسون و اپشتاین و تیپ های شخصیتی ایناگرام را پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده های آماری از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون به روش هم زمان استفاده گردید.یافته ها: بین باورهای ارتباطی تغییرناپذیر همسر، توقع ذهن خانی، کمال گرایی جنسی، تفاوت های جنسی و باورهای ناکارآمد ارتباطی کل با رضایت زناشویی رابطه منفی و معنی داری وجود دارد. و رگرسیون همزمان هم مشخص نمود که 12/6 درصد تغییرات رضایت زناشویی توسط باورهای ناکارآمد ارتباطی تعیین می شود به طوری که باور به تغییرناپذیری همسر و توقع ذهن خانی در جهت معکوس بیشترین نقش را در پیش بینی رضایت زناشویی داشتند. نتیجه گیری: باورهای ارتباطی می توانند رضایت زناشویی را تحت تاثیر قرار دهند.

کلیدواژه ها

رضایت زناشویی، باورهای ارتباطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.