تبیین جایگاه تربیت در توسعه سبکزندگی اسلامی از منظر مقام معظم رهبری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE03_148
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 681
نویسندگان
دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه علامه طباطبایی، رشته فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی، تهران
دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، رشته فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی، تهران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف تبیین جایگاه تربیت در ترویج فرهنگ و توسعه سبکزندگی اسلامی از منظر مقام معظم رهبری انجام شده است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی است. برای جمع آوری اطلاعات مورد نظر از اندیشه های تربیتی مکتوب و شنیداری مقام معظم رهبری بهره گرفته شده است. در تجزیه و تحلیل اطلاعات، ابعاد، شاخص ها، ویژگی ها و نقش موضوع(ظام تربیتی و فرهنگی)در سبکزندگی اسلامی استخراج و در نتیجه جایگاه آن مشخص شده است. نتایج مقاله نشان می دهد: 1- سبکزندگی بخش حقیقی و اصلی تمدن اسلامی است و هدف انقلاب اسلامی، ایجاد یک تمدن نوین اسلامی می باشد. . 2- آسیب شناسی در این حوزه باید نه بصورت مقطعی بلکه با یک عزم ملی تحقیق، بصیرت و با همکاری دستگاه ها و نهادهای فرهنگی بخصوص دانشگاه و حوزه های علمیه صورت پذیرد. 3- ترسیم راه و سبک بهره گیری از شیوههای زندگی از نظر قرآن و اندیشمندان اسلامی و مقام معظم رهبری بعنوان کلید راه و موفقیت در این صحنه میباشد. 4- علل عدم پیشرفت در سبکزندگی اسلامی بیتوجهی؛ کم توجهی به آموزههای دینی و کم کاری دستگاه های فرهنگی به این حوزه می باشد. 5- یکی از شیوههای ایجاد محیط تربیتی مساعد در سبکزندگی، پدیدآوردن الگوهای شایسته در جامعه و طرد الگوهای ناشایست(بخصوص غرب) می باشد و این امر الگو برداری از مکارم اخلاقی را ترغیب میکند. 6- استمرار خط امامت، در دوران غیبت و عامل اتصال آن از طریق ولایت فقیه و عمل به دستورات ایشان تحقق می پذیرد.کلیدواژه ها
تربیت، سبکزندگی اسلامی، دیدگاه مقام معظم رهبریمقالات مرتبط جدید
- تحلیل جامعه شناختی تاثیر سیاست های جمعیتی بر فرزندآوری در ایران
- پیش بینی رفتار تکانشگری نوجوانان: نقش نظمجویی فرایندی هیجان، همدلی هیجانی و نظمجویی فرایندی هیجان
- اثربخشی درمان هیجان مدار بر روی میزان افکار خودکشی سربازان یکی از یگانهای نظامی
- دیدگاه اجتماعی -فرهنگی فاطمه مرنیسی به جایگاه زنان در حوزه عمومی
- تاثیر سواد تربیتی معلم بر رفع افسردگی دانش آموزان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.