تحلیل و ارزیابی کاربری اراضی شهری با استفاده از GIS نمونه موردی: محله 54 از ناحیه 15 شهر زاهدان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی معماری و شهرسازی هویت گرا
- کد COI اختصاصی: IDCONF02_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 773
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه سیستان و بلوچستان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم، دانشگاه سیستان و بلوچستان
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان
چکیده
مهمترین رکن برنامهریزی شهری، برنامهریزی کاربری اراضی شهری میباشد و عاملی است در جهت استفاده بهینه از فضای شهری و افزایش کارایی کاربریها و میتواند برای انتظام فضایی مناسب باشد. نحوه توزیع کاربریها و ارزیابی کمی و کیفیکاربریهای محله54 از ناحیه 15 شهر زاهدان هدف اصلی این پژوهش است که به صورت توصیفی- تحلیلی با ماهیت کاربردی انجام گرفته است. در تحلیل کیفی کاربری اراضی محله 54 شهر زاهدان با استفاده از نرم افزاز GIS Arc و با توجه به شاخص-های ارزیابی)مطلوبیت، ظرفیت، سازگاری(، نتایج حاصل بیانگر آن است در ماتریس سازگاری، کاربریهای اراضی بایر، مذهبی پارک سطح منطقه، پارک سطح ناحیه، آموزشی سطح ناحیه، تاسیسات و تجهیزات از کامال سازگار تا کاملا ناسازگار است. در ماتریس مطلوبیت، مکانگزینی و استقرار کاربریهای دبیرستان، مدرسه ابتدایی و واحد مسکونی چند خانواری از کامال مطلوب تا کامال نامطلوب است. در ماتریس ظرفیت، مقیاس عملکردی کاربری آموزشی در مقاطع مهدکودک، ابتدایی، راهنمایی، دبیرستان و دانشگاه کوچک تخصصی از کاملا مطلوب تا کاملا نامطلوب است. به هور کلی نتایج پژوهش نشان میدهد وضعیتکاربری اراضی محله54 ،با توجه به اصول و ضوابط شهرسازی و میماری نمیباشد و کاربریها از عدم انتظام برخوردار میباشند.کلیدواژه ها
ارزیابی، کاربری اراضی، GIS ،شهر زاهدانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.