بررسی رابطه هوش معنوی با موفقیت شغلی مدیران (مطالعه موردی مدیران مدارس مشکین شهر)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی چالش های نوین در مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCMCONF01_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صغری صادق زاده

گروه علوم تربیتی، پردیس علوم و تحقیقات اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

توران سلیمانی

گروه علوم تربیتی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه هوش معنوی و موفقیت شغلی مدیران مدارس شهرستان مشکین شهر در سالتحصیلی 94-1393 به روش توصیفی- همبستگی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق 100 نفر از مدیران مدارس شهرستان مشکین شهر بودند که همه آنها به عنوان نمونه انتخاب گردید. از پرسشنامه کینگ (2008) برای سنجش هوش معنوی و از پرسشنامه نبی(2001) برای سنجش موفقیت شغلی استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که میانگین موفقیت شغلی در بین مدیران متوسط به بالا است(73/3) و از بین مولفه های موفقیت شغلی، میانگین موفقیت شغلی درونزاد، بالا (9/3) و میانگین موفقیت شغلی برونزاد، پایین (55/3) به دست آمد. همچنین میانگین هوش معنوی در بین مدیران متوسط به بالا است(87/3) و از بین مولفه های هوش معنوی، درک معنی فردی دارای بالاترین میانگین(04/4) و حالات هوشیاری بسط یافته دارای کمترین میانگین (71/3) به دست آمد. نتیجه آزمون همبستگی پیرسون حاکی از آن است که از لحاظ آماری در سطح 01/0> P همبستگی مثبتی بین هوش معنوی و مولفه های آن با موفقیت شغلی وجود دارد. نتایج دیگر این تحقیق نشان داد که مدیران مرد بیشتر از مدیران زن دارای موفقیت شغلی هستند. نتایج آزمون رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که مولفه های هوش معنوی 5/33 درصد کل واریانس متغیر موفقیت شغلی را تبیین می کنند (335/0 = R2Adj ) و از بین مولفه های هوش معنوی، مولفه حالات هوشیاری بسط یافته با مقدار بتای 511/0 بیش از سایر مولفه های هوش معنوی قدرت تبیین کنندگی متغیر موفقیت شغلی را دارد اما درک معنی فردی و آگاهی متعالی قدرت پیش بینی موفقیت شغلی مدیران را ندارند. و در نهایت پیشنهاداتی در راستای ارتقای سطح هوش معنوی مدیران به منظور افزایش موفقیت شغلی آنان ارایه شده است.

کلیدواژه ها

هوش معنوی، موفقیت شغلی، مدیران آموزش و پرورش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.