اثر غلظت های مختلف مخلوط پراکسید هیدروژن و یون نقره بر جلبکهای تتراسلمیس کویی(Tetraselmis chuii )و کیتوسروس کلسیترنس ( Chaetoceros calcitrans )

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: THVC15_264
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2018
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا مهرابی

موسسه تحقیقات شیلات ایران – تهران

مریم میربخش

پژوهشکده میگوی کشور - بوشهر

بابک قائدنیا

پژوهشکده میگوی کشور - بوشهر

منوچهر کاظم عرب

شرکت داروسازی کیمیافام - تهران

چکیده

لزوم مبارزه با بیماریها و پیشگیری از آلودگی با عوامل بیماریزای عفونی از یکسو و کاهش کارآیی برخی آنتی بیوتیکها و ضدعفونی کننده ها بخصوص اثرات زیانبار زیست محیطی و تاثیرات سوء آنها بر سلامتی افراد از سوی دیگر، موجب انجام تحقیقات گسترده برای تولید ضدعفونی کننده های با طیف اثر وسیع، سریع، قوی با دوام و کارآیی طولانی مدت شده است . در حال حاضر استفاده از ترکیبات تجاری ضد عفونی کننده حاوی پراکسید هیدروژن و یون نقره برای ضد عفونی وسا یل، تجهیزات، آب و محیط دامداریها، مرغداریها و بیمارستانها و حتی مواد خوراکی و آشامیدنی افزایش یافته است . یکی از کاربردهای مواد ضد عفونی کننده مذکور می تواند در مراکز تکثیر و پرورش میگو باشد . در این تحقیق نسبت به بررسی و ارزیابی زیستی تاثیر این ماده بر جلبکهای مهمی که بعنوان غذای زنده در مراکز تکثیر میگو کاربری دارند، اقدام شد تا محدودیتهای کاربردی آن مشخص شود . بدین منظورازترکیب تجاری سانوسیل سوپر 25 ساخت 5 ، 10 ، 20 ، 30 ، 40 و 50 استفاده گردید و اثرات غلظت های H2O2 50% + Ag + 0.05% شرکت داروسازی کیمیا فام قسمت در میلیون ppm آن بر روی جلبکهای تتراسلمیس کویی Tetraselmis chuii وکیتوسروس کلسیترنس Chaetoceros calcitrans بررسی شد . بر اساس نتایج حاصله، غلظت 50 ppm سانوسیل سوپر 25 پس از 2 ساعت موجب مرگ تمامی جلبکها در هر دو گونه و غلظت 30 ppm به ترتیب پس از 6 ساعت موجب مرگ تمام جلبکهای گونه تتراسلمیس کویی و پس از 8 ساعت موجب مرگ تمام جلبکهای گونه کیتوسروس کلسیترنس می گردد .

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.