مطالعه تطبیقی روش های تامین مالی در دانشگاه های برتر ایران و آمریکا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی مدیریت، اقتصاد حسابداری و علوم انسانی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MEAHB01_343
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1352
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهلا سرمدی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مالی گرایش مالی دانشگاه سیستان و بلوچستان

محمد اسماعیل اعزازی

استادیار دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه سیستان و بلوچستان

حبیب الله سالارزهی

دانشیار دانشکده مدریت و اقتصاد دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

در شرایط متحول جهان امروز اساسی ترین عامل تعیین پیشرفت و توسعه جوامع، مسیله چگونگی برخورداری از دانش، آموزش، پژوهش و وضعیت نیروی انسانی کارآمد است و برهمین اساس نقش برتری دهنده و مزیت بخش همه عوامل و منابع طبیعی، اقتصادی و استراتژیک جای خود را به میزان برخورداری از علوم و فنون داده است. در هر کشور، آموزش عالی بالاترین و آخرین مرحله ی نظام آموزشی آن است و همواره ارتباط نزدیکی با پیشرفت جوامع داشته است در این میان آن چه تاثیر مهمی بر توسعه نظام آموزش عالی دارد، نظام تامین مالی آموزش عالی است که این نظام باید در راستای توسعه صنعت آموزش عالی و در نتیجه توسعه اقتصادی کشورها قرار بگیرد. نکته ی قابل تامل برای تامین مالی آموزش عالی، به کارگیری روش های مطلوب برای تامین مالی دانشگاه ها است. به این ترتیب در این پژوهش با استفاده از روش مطالعات کتابخانه ای به گردآوری اطلاعات در زمینه شناسایی روش های تامین مالی دانشگاه های برتر ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران که در رتبه بندی های مختلف (به خصوص رتبه بندی QS ) از جمله دانشگاه های معتبر این کشور هستند یعنی دانشگاه های هاروارد، استنفورد، MIT و از بین دانشگاه های برتر ایران نیز که در رتبه بندی های پایگاه استنادی علوم جهان اسلام دانشگاه تهران، به عنوان اولین دانشگاه جامع کشور و دانشگاه صنعتی شریف که از جمله دانشگاه های برتر صنعتی ایران است را انتخاب نموده ایم. پرداخته ایم. در پایان با استفاده از آماره های توصیفی به مقایسه و تحلیل این روش ها پرداخته شده است و نتایج نشان از روش های متفاوت تامین مالی و در دانشگاه های این دو کشور دارد..

کلیدواژه ها

تامین مالی دانشگاه، بودجه و بودجه بندی آموزش عالی، منابع مالی دانشگاه، هزینه ها و مصارف دانشگاه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.