تجزیه و تحلیل رابطه علیت بین اعتبارات بخش بانکی و اندازه بازار سهام

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی مدیریت، اقتصاد حسابداری و علوم انسانی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MEAHB01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 355
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم انواری

استادیار اقتصاد دانشگاه شهید چمران

مسعود خداپناه

استادیار اقتصاد دانشگاه شهید چمران

الهام تکبند

کارشناس ارشد اقتصاد دانشگاه شهید چمران

چکیده

شناخت بیشتر عوامل موثر بر اندازه بازار سهام ضمن اینکه قدرت تحلیل پژوهشگران را افزایش می دهد، می تواند راهنمای مناسبی برای سیاست گذاران باشد. هدف از این مطالعه بررسی علیت میان اعتبارات اعطایی بانک ها (DCP) و اندازه بازار سهام (MAC) در کشورهای درحال توسعه، با استفاده از روش خودرگرسیون برداری پانل و داده های 15 کشور در حال توسعه، در دوره زمانی 2012- 1993 است. در رابطه مذکور متغیرهای کنترلی مانند کسری بودجه دولت (BD) و تشکیل سرمایه ثابت ناخالص (INV) نیز لحاظ شده است. نتایج آزمون علیت بیان کرد که در سطح اطمینان 95 درصد هیچ رابطه علیتی بین (DCP) و سرمایه بازار سهام (اندازه بازار) وجود نداشته است، اما متغیر سرمایه بازار سهام علیت گرنجر متغیر (BD) و (INV) است. همچنین نتایج حاکی از آن است که بیش از 90 درصد از نوسان شاخص سرمایه بازار سهام (MAC) توسط تکانه های مربوط به خود سرمایه بازار سهام توضیح داده می شود. از میان دیگر متغیرهای موجود در الگو، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص و پس ازآن متغیر کسری بودجه دولت تاثیر قابل توجهی از نوسانات شاخص سرمایه بازار سهام را توضیح می دهند و سهم اعتبارات اعطایی بانک ها به بخش خصوصی (DCP) در نوسان شاخص سرمایه بازار سهام بسیار ناچیز است. این موضوع نشان دهنده اهمیت بسیار پایین این متغیر در نوسان شاخص سرمایه بازار سهام است. به طور کلی می توان بیان کرد در کشورهای در حال توسعه متغیر اعتبارات اعطایی بانک ها به بخش خصوصی نمی تواند عامل اثرگذار مهمی بر شاخص سرمایه بازار سهام باشد.

کلیدواژه ها

اندازه بازار سهام، اعتبارات بخش بانکی، علیت گرنجر، روش خود رگرسیون برداری پانل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.