شناخت مشکلات معلمان با استفاده از پژوهش روایتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس ملی دانش و فناوری روانشناسی، علوم تربیتی و جامع روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: OSCONF01_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن شاکری

استادیار دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه یزد.

چکیده

همان گونه که نظریه ها در زمینه های گوناگون علوم رفتاری و تعلیم و تربیت به طور مستمر در حال تغییر و به سوی کمال و پیشرفت است، روش های پژوهش علمی نیز متناسب با آن تغییر یافته و محققان برای پاسخگویی به تغییرات سریع این حوزه ها، در پی دستیابی به روش های نوین و متناسب با موقعیت های پیچیده تربیتی هستند. در حال حاضر روش های تحقیق کیفی در حوزه مطالعات انسان شناسی و آموزش و پرورش به صورت فزاینده ای مورد استفاده قرار می گیرند، زیرا پژوهش گران معتقدند رویکرد کیفی سبب آشکار سازی جنبه های مختلف موضوعات واقعی و پدیده های پیچیده اجتماعی می شود. تحقیق روایتی یکی از روش های کاربردی رویکرد کیفی است که در این روش، تحقیق به صورت منظم ( سیستماتیک ) در یک زمینه طبیعی انجام می گیرد. این روش برای دیدگاه افراد مورد تحقیق ارزش قایل شده و می کوشد تا از آن آگاه گردد، ضمن آن که پژوهشگر و افراد مورد تحقیق با هم رابطه متقابل برقرار می کنند و برای جمع آوری داده های اصلی بر گفتارها و رفتارهای قابل مشاهده افراد تکیه می شود. بنابراین این روش هم حالت توصیفی دارد و هم تبیینی، این مقاله ابتدا به معرفی، تعریف و تاریخچه تحقیق روایتی و ویژگی های آن پرداخته و سپس چگونگی کاربرد این روش در حوزه آموزش و پرورش مورد توجه قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

تحقیق کیفی ، تحقیق روایتی، روایت ،آموزش و پرورش، مشکلات معلمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.