بررسی ریشه شناختی منتخبی از واژگان گویش زفره ای
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مطالعات زبان
- کد COI اختصاصی: ELSCONF04_158
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1164
نویسندگان
استادیار بخش زبان های خارجی و زبانشناسی دانشگاه شیراز
کارشناس ارشد فرهنگ و زبان های باستانی
کارشناس ارشد فرهنگ و زبان های باستانی
چکیده
پژوهش حاضر به بررسی ریشه شناختی منتخبی از واژگان گویش زفره ای می پردازد که برای نسل جدید بومی و یا غیر بومی بیگانه اند. گویش زفره ایی – واقع در شمال شرقی اصفهان – از گویش های ایرانی دسته غربی، گروه گویش های مرکزی، شاخه جنوب شرقی می باشد. گویش های این گروه در نواحی مرکزی ایران، تقریبا حد فاصل همدان، تهران، اصفهان ویزد، که در قدیم ( ماد بزرگ ) خوانده می شد گویشور دارد. زبان ها و گویش ها به عنوان عوامل انتقال دهنده واژه ها، بیان کننده آداب و رسوم، ارزش ها و باورهای قومی، هویت، معنا، بازگشت به خویش وعامل مهم برقراری ارتباط و درک متقابل هستند. در فرایند زوال تدریجی و رو به خاموشی نهادن یک زبان واژه های اصیل بومی به شدت در معرض خطر فراموشی، تغییر و دگرگونی قرار می گیرند و در اینجاست که بررسی ریشه شناختی این عناصر زبانی در جهت بقا و حفظ زبان اهمیت ویژه ای می یابد. این پژوهش با ریشه شناسی تعدادی از این واژه های اصیل سعی در بازگرداندن و باز شناساندن هویت ایرانی دارد. گرد آوری داده ها به روش توصیفی – تحلیلی می باشد. در این مقاله هرگونه تحقیق در باره واژه ها بر دانش ریشه شناسی استوار است و واژه هایی که ریشه شناسی قطعی یا فرضی قابل قبولی می توان برای آن ها ارایه داد مدخل شده اند و با استفاده از منابع معتبر ریشه شناسی زبان های باستانی، ریشه های علمی تا حد امکان استخراج شده اندکلیدواژه ها
زفره، ریشه شناختی، گویش، هویت ایرانیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.