بررسی کاربردهای کامپوزیت های زیستی ساخته شده از نانو الیاف سلولزی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس کاربرد کامپوزیت در صنایع ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANCOPM01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1771
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد احمدی

استادیار، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

بیتا معزی پور

دانش آموخته ی دکتری، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

آیدا معزی پور

دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

چکیده

آگاهی از مسایل زیست محیطی منجر به تلاش هایی در زمینه ی توسعه ی مواد جدید با کاربردهای مختلف شده، در این راستا کامپوزیت های زیستی با هدف ایجاد قابلیت زیست تخریب پذیری ظهور کردند. نانوکامپوزیت های زیستی گروهی از مواد هیبرید با ساختار نانو هستندکه همانند سایر نانوکامپوزیت ها، ویژگی های کاربردی و ساختار فوق العاده ای دارند که کاربردهای مختلفی برای آن ها فراهم می سازد. نانو الیاف سلولزی به دلیل فراوانی، مقاومت بالا، سفتی، وزن کم و زیست تخریب پذیری گزینه مناسبی برای تولید نانو کامپوزیت های زیستی می باشند. این ماده فراورده ی بسیار ارزشمندی است که می تواند در صنایع خمیر کاغذ تولید شود و برای این صنعت صرفه ی اقتصادی دو چندان فراهم سازد. استفاده از نانو الیاف سلولزی به عنوان تقویت کننده در ساختار کامپوزیت ها علاوه بر خاصیت زیست تخریب پذیری، منجر به بهبود ویژگیهای فیزیکی و هم چنین افزایش ویژگی های مکانیکی این نوع کامپوزیتها از جمله مقاومت خمشی، مقاومت کششی و مدول الاستیسیته ی آن ها می شود. در این مطالعه ویژگی های کاربردی نانوکامپوزیت های زیستی ساخته شده از نانوالیاف سلولزی مورد بررسی قرار گرفته است.هم چنین انواع تیمارهایی که منجر به ایجاد سازگاری بین نانو الیاف سلولزی و ماتریس پلی مری کامپوزیت ها می شوند، مورد بررسی قرار گرفتند. در پایان کاربردهای مختلف کامپوزیت های زیستی تولید شده از نانو الیاف سلولزی در صنایع مختلف مورد مطالعه قرار گرفت.

کلیدواژه ها

کامپوزیت های زیستی- نانو الیاف سلولزی- مقاومت خمشی- مدول الاستیسیته- تیمار شیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.