(فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
راهنمای دانلود فایل کامل این مقاله
اگر در مجموعه سیویلیکا عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق فرم روبرو اصل این مقاله را خریداری نمایید.
برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید.در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 24 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
قیمت این مقاله : 0 تومان
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله شناسایی و بررسی مولفههای تاثیرگذار بر سرمایه اجتماعی به منظور تقویت پایداری اجتماعی فضاهای شهری
محمد مویدی - پژوهشگر دکتری شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایرانرضا خیرالدین - عضو هیات علمی گروه شهرسازی، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم وصنعت ایران پژوهشگر وابسته گروه مهندسی پروژه های آمایش شهری و منظر (IPAPE) ، پلی تکنیک دانشگاه فرانسوا رابوله، فرانسه
چکیده مقاله:
امروزه ادبیات توسعه، سرمایههای اجتماعی رابه عنوان یکی از ظرفیتهای جدید در تحقق پایداری اجتماعی شهرها مورد توجه قرار داده است. سرمایه اجتماعی به عنوان سرمایهای بالقوه و درونی، از انسجام جامعه، هنجارها و ارزشهایی که تعاملات اجتماعی را میان انسانها تقویت میکند، نشات گرفته و ارکان جامعه را با یکدیگر مرتبط و همسو میسازد. از اینرو شهرها به عنوان بستر تمرکز سکونت انسانی، همواره مهمترین عرصه وقوع زندگی جمعی و برقراری تعاملات اجتماعی به شمار میآیند. که میتوانند زمینه تولید و بالفعل شدن سرمایه اجتماعی را به وجود آورند. متاسفانه با سرعت بخشیده شدن به توسعه بدون برنامه و همچنین عدم توجه به نقش و نیازهای زندگی جمعی شهروندان در شهرهای امروزی، نه تنها تعاملات اجتماعی مطلوب و هدفمند به وقوع نپیوسته، بلکه ظرفیتهای اجتماعی موجود نیز تمایلی به پذیرش نقش و مسیولیت اجتماعی در شهرها را ندارند. لذا این پژوهش با هدف بررسی نقش سرمایه اجتماعی در تحق ق پایداری اجتماعی شهرها و همچنین شناسایی مولفههای اساسی در تولید سرمایه اجتماعی، به دنبال شناسایی زمینه های تقویت این سرمایه در شهرها میباشد. همچنین اینکه سرمایه اجتماعی به عنوان یکی از منابع تسهیل کننده توسعه، چه ارتباطی با توسعه پایدار اجتماعی دارد و براساس چه شاخصههایی میتوان با تولید سرمایه اجتماعی، پایداری اجتماعی را در شهرها تحقق بخشید سوالات اصلی پژوهش را در بر میگیرد. فرضیه پژوهش نیز بر این پایه استواراست که سرمایه اجتماعی می-تواند درتحقق پایداری اجتماعی شهرها نقش تاثیرگذاری را ایفا نماید. این پژوهش با بهرهگیری از روش توصیفی- تحیلی و استفاده از شیوه مطالعات کتابخانهای- اسنادی با بررسی اسناد، مدارک و نظریههای مختلف،به بررسی ارتباط منطقی میان مفاهیم پژوهش پرداخته است. مطالعات صورت گرفته نشاندهنده آن است که به منظور تحقق پایداری اجتماعی ابزارها و راهکارهایی چون توجه به رشد اقتصادی ، شهروندی ، حکمروایی ، خصوصیات اجتماعی ، هویت ، حس تعلق وایمنی ، ابعاد محیطی ، کیفیت زندگی ، طراحی شهری ، و سرمایه اجتماعی می تواند زمینه مطلوبی را فراهم آورد. که در این میان سرمایه اجتماعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از این رو به منظور تولید و تقویت سرمایه اجتماعی ضرورت دارد مولفههای اعتماد و احساس امنیت اجتماعی ، هنجارها و ارزش های اجتماعی و شبکه های اجتماعی مورد توجه قرار گیرد تا زمینه تحقق پایداری اجتماعی مهیا گردد. در این راستا توجه به موضوعاتی چون اعتماداجتماعی، تعاملات اجتماعی، ارزشهای اجتماعی، مشارکت اجتماعی و همبستگی اجتماعی نیز در محیط های شهری اهمیت دارد. لذا با طراحی گویههای مناسب برای هر یک از این شاخصههاو پیش بینی سیاستها و راهبردهایی اجرایی میتوان سرمایه اجتماعی را در راستای تحقق پایداری اجتماعی تقویت نمود.
کلیدواژه ها:
توسعه پايدار، پايدار اجتماعي، سرمايه اجتماعي، فضاي شهري
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:
https://civilica.com/doc/590518/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
مویدی، محمد و خیرالدین، رضا،1394،شناسایی و بررسی مولفههای تاثیرگذار بر سرمایه اجتماعی به منظور تقویت پایداری اجتماعی فضاهای شهری،نخستین همایش ملی جامعه، معماری و شهر،،،https://civilica.com/doc/590518
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود. برای بار اول: (1394، مویدی، محمد؛ رضا خیرالدین) برای بار دوم به بعد: (1394، مویدی؛ خیرالدین) برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.