کاربرد لرزه نگاری در طراحی پترن آتشباری در مجاورت تاسیسات زیربنایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش و نمایشگاه سد و تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: DTCE03_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 721
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا ناطقی

کارشناس ارشد مکانیک سنگ ، مدیر تضمین کیفیت شرکت مهندسی سپاسد

چکیده

استفاده از مواد منفجره روشی ساده، ارزان و در برخی موارد تنها روش قابل استفاده در حفاری فضاهای زیرزمینی است. همجواری ساخت تونلها و فضاهای زیرزمینی به خصوص فضاهایی که با استفاده از این مواد ساخته می شوند با تاسیسات زیربنایی و مناطق مسکونی محققین را برآن داشت که به بررسی پهنه بندی و سطوح خطر مرتبط با تاثیر مخرب امواج انفجاری روی سازه های مختلف بپردازند و در این بین استانداردهای مختلفی از حد مجاز لرزش در مجاورت مستدحدثات مختلف در کشورهای مختلف نگارش شده است. این مقاله به بررسی تاثیر امواج انفجاری بر لوله های تحت فشار و مروری بر استانداردهای مختلف در این زمینه می پردازد و با تشریح یکی از نمونه های موجود در کشور که به عنوان یک چالش در حفارییک تونل انتقال آب در مجاورت تاسیسات و لوله های نفت تحت فشار بوده است گامهای طراحی حفاری در این شرایط را تشریح می کند. بر اساس مطالعات انجام شده حد مجاز لرزش برای لوله های تحت فشار فلزی (رایج در کشور ما ) در حدود125 میلیمتر بر ثانیه می باشدکه با در نظر گرفتن این حد مجار و فاکتور ایمنی 1.3 حد اکثر خرج بر تاخیر مجاز در کوتاهترین فاصله بین تونل و لوله مدفون که برای مطالعه موردی انجام گرفته حدود7 متر فاصله داشتند برابر با 3.7 کیلوگرم بر تاخیر است. بر این اساس پترن انفجاریبا چالهای 2.5 متریبه قطر 51 میلیمتر و سیستم چاشنی نانل طراحی شد

کلیدواژه ها

تونل، انفجار،لرزش، لوله تحت فشار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.