بتن خودتراکم: تکنولوژی بتن سبز با نگرش به محیط زیست
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME04_680
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1693
نویسندگان
دکترای عمران/ منابع آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
دکترای عمران/ ژیوتکنیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
کارشناسی ارشد عمران/ ژیوتکنیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
چکیده
بتن به عنوان مصالح برگزیده قرن حاضر در صنعت مهندسی عمران دارای جایگاه ویژه ای است. این ماده که پس از آب پرمصرف ترین مصالح ساختمانی به حساب می آید، در زمان تولید از حیث محیط زیست اثرات متعددی دارد، که عدم توجه به جوانب آن می تواند مشکلات زیادی را ایجاد نماید. امروزه بتن خودتراکم جزء تکنولوژی های نوین ساختمان است که با داشتن ویژگی های مانند دوام و پایایی، عدم نیاز به ویبره به منظور تراکم که باعث کاهش آلودگی صوتی و انرژی می شود، در سازه های بتن آرمه جایگاه مناسبی دارد. از طرف دیگر، سیمان جزء مواد تشکیل دهنده بتن است که تولید آن از نظر انتشار گاز دی اکسید کربن به یک نگرانی عمده زیست محیطی تبدیل شده است. در این مطالعه هدف ساخت بتن خودتراکم که سازگار با محیط زیست باشد و حداقل آسیب را به آن وارد آورد، (بتن سبز) می باشد که به این منظور از 15 طرح اختلاط با درصدهای مختلف سرباره کوره آهنگدازی و مصالح بازیافتی به عنوان مواد جایگزین سیمان و مصالح طبیعی استفاده شده است تا ضمن بررسی ویژگی های زیست محیطی، زمینه کاربرد این مواد در راستای توسعه پایدار نیز فراهم گردد. نتایج آزمایش ها نشان می دهد که ترکیب همزمان دو مواد سرباره با 15 درصد جایگزینی و بتن بازیافتی با 25 درصد، جایگزین مناسبی به ترتیب برای سیمان و مصالح طبیعی بوده که باعث کاهش مصرف سیمان و درشت دانه طبیعی در بتن خودتراکم شده و موجب بازیافت مواد زاید، کاهش آلودگی محیط زیست و حفظ منابع طبیعی شده و عمل آوری مناسب از آن منجر به تولید مواد سبز سازگار با محیط زیست با مقاومت بهینه خواهد شد.کلیدواژه ها
بتن خودتراکم، مصالح سبز، سرباره کوره آهنگدازی ، محیط زیست، بتن بازیافتیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.