تاثیر متقابل معماری زمینه گرا بر بافت های سکونت گاهی تبرستان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME04_421
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 811
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام رمضانی

هوشنگ کرباسچی

دکتر ی معماری ، استادیار، هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

چکیده

با نگاهی به شهرها و آثار معماری دوران مدرن، عدم توجه و یا کم توجهی به زمینه در سطح برنامه ریزی و طراحی مشخص می گردد. این مسیله به خصوص در ایران منجر به همسانی فراگیر در سیمای شهرها شده و تهدیدی بر نابودی پتانسیل های بالقوه و بالفعل زمینه محسوب می گردد. در این میان، توجه به زمینه گرایی به عنوان رویکردی مبتنی بر ارتباط پدیده ها با محیط و مجموعه پیرامون خود، می تواند منجر به خوانایی فضا شده و موجبات حس مکان را فراهم آورد. معماری و شهرسازی سنتی ماهمواره درتعامل با محیط اطراف خود بوده است اما دردوران معاصر به علت افزایش جمعیت و رشدبی رویه ی و بدون حساب شهرها رشته ی این تعامل ازهم گسست و شهرهایی با چهره ناهمگون و نامتناسب با محیط اطراف به وجود آمد. زمینه گرایی روشی درطراحی است که به تعامل معماری و زمینه و سایت اطراف می پردازد . با تعریف و تحلیل معماری زمینه گرا به این نکته خواهیم رسید که بوم گرایی وجه تشابه بسیاری با معماری زمینه گرا دارد که با استفاده از این امر می توان حتی بوم گرایی و معماری بومی را بخشی از زمینه و معماری زمینه گرا دانست . این مقاله درنظر دارد با استفاده ازروش کتابخانه ای و با توجه به نمونه های موجود دراین خصوص به نحوه ارتباط معماری تبرستان با زمینه و مزایای بهره گیری ازاین روش بپردازد و دراخر به این نتیجه برسد که بوم در زمینه ی معماری حاضر عامل اصلی شکل گیری معماری موجود می باشد .

کلیدواژه ها

معماری، زمینه گرا، بومی، تبرستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.