بررسی ارتباط شاخص SPI و شاخص GRI (مطالعه موردی دشت کرمان -باغین)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME04_350
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 850
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر نسب پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مناطق بیابانی/ دانشگاه تهران

اسماعیل حیدری

دانشجوی دکتری بیابانزدایی /دانشگاه تهران

حسن خسروی

عضو هیات علمی/ دانشگاه تهران

چکیده

بررسی تغییرات منابع آب زیرزمینی در برنامه ریزی و مدیریت پایدار منابع آب هر منطقه از اهمیت فراوانی برخوردار است. مدیریت علمی منابع آب نیازمند دانستن رابطه خشکسالی با تراز آب زیرزمینی است. در این مطالعه، ابتدا میانگین دو شاخص SPI و GRI با استفاده از امکانات در نرم افزار ARC GIS در دشت کرمان -باغین محاسبه و سپس رابطه این دو شاخص، با استفاده از ضریب پیرسون در نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج تحقیق شدیدترین خشکسالی هواشناسی در دشت کرمان – باغین در سال 1379 با شدت (7/1-) و بهترین ترسالی در سال 1383 با شدت (5/1) رخ داده است. از نظر شاخص GRI، خشکسال ترین دوره سال 1388 و ترسال ترین دوره سال 1384 می باشد. همچنین نتایج حاصل از همبستگی دو شاخص SPI و GRI نشان داد که خشکسالی اقلیمی و خشکسالی هیدروژیولوژی با اطمینان 85% درصد حدود یک سال و شش ماه فاصله ی زمانی دارند.

کلیدواژه ها

شاخص SPI، شاخص GRI، نرم افزار SPSS، دشت کرمان- باغین، نرم افزار ArcGIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.