ارزیابی مطلوبیت زمین برای شناسایی اراضی مناسب برای بازسازی پس از وقوع زلزله احتمالی (مطالعه موردی: منطقه 1 شهرتهران)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ESPME04_320
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 742
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید کیاورز

عضو هیات علمی دانشگاه تهران

سینا نریمانی ابر

دانشجوی برنامه ریزی منطقه ای دانشگاه تهران

مریم یزدانی راد

دانشجوی کارشناسی مهندسی شهرسازی، دانشگاه تهران

چکیده

توضیح سیویلیکا: اطلاعات مقاله طبق درخواست رسمی دبیراجرایی کنفرانس Elham Shahi eshahi866@gmail.com در تاریخ 31/02/1398 حذف گردید. با توجه به زلزله خیز بودن شهر تهران و وجود گسل های فعال و یا غیر فعال متعدد در نقاط مختلف شهر و گذشت بیش از 30 سال از دوره تناوب زلزله در این شهر، برنامه ریزی برای اقدامات آتی پس از وقوع زلزله احتمالی امری ضروری است. در این نوشتار هدف برآن است تا با استخراج معیارهایی به ارزیابی مطلوبیت زمین جهت بازسازی منطقه 1 پس از وقوع زلزله احتمالی، پرداخته شود. ابتدا این معیارها از متون نظری استخراج شده اند و با استفاده از نرم افزار آرک جی آی اس هر کدام از این معیارها در داخل منطقه بررسی شده و یک لایه را به خود اختصاص دادند. در مرحله بعدی با استفاده از تکنیک دلفی و روش تحلیل سلسله مراتبی این معیارها وزندهی شدند (به 12 تن از صاحبنظران و متخصصان این رشته پرسشنامه داده شد). سپس ناسازگاری مقایسه دودویی انجام شده شاخص ها توسط متخصصین در نرم افزار سوپر دیسیژن چک شد. (از آنجا که ضریب ناسازگاری کمتر از 0.1 بود داده های به دست آمده از پرسشنامه معتبر است) و در نهایت ضریب اهمیت هر کدام از معیارها در این نرم افزار به دست می آید. در انتها با روی هم اندازی لایه ها متناسب با وزنشان در محیط آرک جی آی اس نقشه نهایی حاصل می شود. که در آن اراضی موجود در منطقه به 6 سطح بسیار مطلوب، مطلوب، متوسط، نامطلوب، بسیار نامطلوب و غیر قابل قبول، تقسیم شده است.

کلیدواژه ها

ارزیابی مطلوبیت زمین، بازسازی، زلزله، منطقه 1 شهر تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.