بررسی تغییرات پوشش گیاهی بیابان های شرق کشور سوریه در ایجاد طوفان های گردوغبار
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ESPME04_263
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 791
نویسندگان
استادیار گروه محیط زیست، دانشگاه کردستان
چکیده
آلایندگی هوا به وسیله طوفان های گردوغبار در سال های اخیر به یکی از معضلات زیست محیطی در غرب و جنوب غربی ایران تبدیل شده است. به ویژه که اخیرا تواتر زمانی و دامنه تاثیر این نوع طوفان ها که از کشور عراق وارد ایران می شود افزایش یافته است. هدف از این تحقیق شناسایی مناطق منشاء این طوفان ها و تاثیر تغییرات پوشش گیاهی در این مناطق بر ایجاد طوفان ها است. برای نیل به این هدف از دانش سنجش ازدور شامل تصاویر ماهواره MODIS و TM5 LANDSAT به ترتیب برای شناسایی مناطق اولیه ایجاد طوفان و بررسی تغییرات پوشش گیاهی این مناطق استفاده شد. تغییرات پوشش گیاهی با استفاده از شاخص NDVI که از نوارهای 3 و 4 ماهواره لندست به دست می آیند، موردبررسی قرار گرفت. نتایج موید آن بود که مناطق اولیه ایجاد طوفان های گردوغبار مناطق غرب و جنوب غربی ایران؛ بیابان های جنوبی حاشیه رودخانه فرات در داخل خاک کشور سوریه و ادامه ی آن در خاک کشور عراق تا بیابان های استان النبار و بیابان های شمال عربستان می باشند. از نتایج حاصل از این مطالعه می توان نتیجه گرفت که یکی از عوامل مهم محیطی موثر در پدید آمدن طوفان های گردوغبار اخیر، کاهش پوشش گیاهی در اراضی اولیه تولید این نوع از طوفان هاست.کلیدواژه ها
طوفان گردوغبار، تغییرات پوشش گیاهی، سنجش ازدور، ایرانمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.