حل مساله تشکیل سلول به صورت چند هدفه با در نظر گرفتن مسیرهای عملیاتی چندگانه توسط الگوریتم جستجوی پراکنده
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
- کد COI اختصاصی: IIEC06_134
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1205
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی صنایع- صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنو
چکیده
در این مقاله یک مدل جدید چند هدفه برنامه ریزی عدد صحیح بصورت غیر خطی برای مساله تشکیل سلول تولیدی با در نظر گرفتن مسیرهای عملیاتی چندگانه ارائه می شود. به دلیل وجود تعارض میان اهداف مورد مطالعه، روش جستجوی پراکنده چند هدفه برای یافتن جواب های موثر مد نظر قرار می گیرد. که اهداف به صورت:1) هزینه کل شامل هزینه حرکات بین سلولی، هزینه خرید ماشین آلات، هزینه عملیات و نگهداری و تعمیرات و 2) حداکثر نمودن سطح بهره گیری از ماشین ها در سیستم تولیدی و 3) حداقل کردن انحراف میان سطوح بهره گیری از سلول ها (یعنی بالانس نمودن باکاری بین سلول ها) ارائه می شود. هدف نهایی مدل پیشنهادی عبارت است از انتخاب یافتن جواب های موثری به نحوی که 1) برنامه فرایندی برای هر قطعه با حداقل هزینه کل همراه با تشکیل همزمان گروه ماشین ها و خانواده قطعات را ایجاد نماید. 2) تعیین مناسب ترین سطح بهره گیری کل از ماشین ها و 3) بالانس کردن بارکاری میان ماشین ها و خانواده قطعات را ایجاد نماید. 2) تعیین مناسب ترین سطح بهره گیری کل از ماشین ها و 3) بالانس کردن بارکاری میان سلول های مختلف سیستم تولیدی. از آنجایی که مدل ریاضی پیشنهادی جزء مدلهای ریاضی پیچیده است، برای بدست آوردن جواب های موثر از الگوریتم جستجوی پراکنده استفاده شده و نتایج با الگوریتم شاخه و حد مقایسه شده است.کلیدواژه ها
تکنولوژی گروهی، تولید سلولی، چند هدفه، الگوریتم جستجوی پراکندهمقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.