چالش های فراروی مدیریت منابع آب در شرایط خشکسالی در ایران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های راهبردی در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دوره: 1، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_ASNR-1-2_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 835
نویسندگان
نویسنده مسیول، استاد دانشگاه شیراز
چکیده
بروز خشکسالیهای اخیر، محدودیتهای منابع آب و چالشهای تامین آب با کیفیت مناسب، به یکی از دغدغههای عمده جامعه و مسیولین تبدیل شده است. ادامه خشکسالیها و کمبود منابع آب در بسیاری از مناطق کشور وضعیتی را به وجود آورده که برای توصیف آن از واژههایی همانند بحران آبی و یا پسا بحران آبی استفاده میشود. در مقاله حاضر ضمن مرور اجمالی بر وضعیت منابع آب کشور در شرایط موجود، به تشریح رخدادهای خشکسالی به عنوان یک پدیده طبیعی پرداخته میشود تا شناخت واقع بینانه از آنچه که میتواند در بحث مدیریت منابع آب مشکل آفرین شود، به دست آید. لزوم برنامه ریزی برای مدیریت منابع آب به عنوان یک مسیله چند بعدی مطرح شده ورویکرد سیستمی به عنوان روشی مناسب برای تعریف مسیله در قالب یک سیستم مورد بحث قرار میگیرد. رویکرد سیستمی با بیان مشکلهای مدیریتی منابع آب، می تواند برای رسیدن به راهحل عملی مفید باشد. در ادامهراهبردهای مدیریت یکپارچه منابع آب مدیریت خطرپذیری و مدیریت بحران به عنوان روشهای اجرایی مرسوم بررسی شده و برخی دیدگاهها و کارهای پژوهشی انجام شده مرتبط در ایران نیز مورد بحث قرار گرفته استکلیدواژه ها
خشکسالیها، چالشهای تامین آب، راهبردهای مدیریتیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.