نقش آموزش معماری در بازاحیای نمای معماری شهر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICAUC01_483
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا بمانیان

استاد دانشکده هنر دانشگاه تربیت مدرس

علیرضا نظری مراشی

کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

چکیده

هویت کالبدی شهر، صفات و خصوصیتی است که آن را از غیر متمایز کرده و شباهتش را با خودی آشکار می نماید و در عین حال با تداوم زمانی، دارای تحول و تکامل بود و نهایتا به پیدایش یک پل منجر می گردد. بدین ترتیب آن دسته از اصول و ارزش های فرهنگی به جهان بینی جامعه که شکل دهنده محیط می باشند القا کننده ویژگی های کالبدی ساخته های آدمی در حیطه شهری است. این انسان به سبب ماهیتش همواره نشانه گر است و بدین جهت با به کارگیری اصول هنری به دنبال راهی در انتقال مفاهیم و برقراری رابطه آن با زندگی آدمیان می گردد. معماری و شهرسازی با تفاوت خاص خود نسبت به سایر هنرها، رسالت تقویم مفاهیم قوت و در ذهن آدمی را در کالبد فضای زندگی افراد بر دوش می کشند. اما چنین تفسیری است که نقش معماری و شهرسازی از مادری چون مجسمه سازی که با شکل خود، اقدام به انتقال پیام می نماید در ماهیت خویش، متمایز است. از آنجا که میل دارم بیماری مکلف شدند تا در پس ساختن، چیزی را نیز با شکل پیش بیان کننده ماری دیگر معماری نبود و تعدیل شده معماری مجسمه وار سبک های مختلف هر یک حرفی می زد و هم در دستوری تحت عنوان اقتباس مشترک بودند. نفوذ تدریجی مدرنیسم، چهره شهر را مقدم عرصه نمایشگاهی از سخن های متفاوت آموزش معماری نمود که با ورود هر دو از فارغ التحصیلان به بازار کار، گونه هایی بدیع و متفاوت بناهای شهر افزوده است. لذا به موجب آن چه مطرح گردید این مقاله در آخرین گام و در تلاش برای بازیابی هویت و فرهنگ گمشده ایرانی بر آن است تا با بررسی راهکارهای گذشته در خصوص این امر وبا توجه به اهمیت نقش آموزش در مدرسه های معماری ، برنامه ای گام به گام و بلندمدت در جهت استیلای این هدف پیشنهاد نماید.

کلیدواژه ها

هویت شهر، فرهنگ ایرانی، آموزش معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.