مشارکت مردمی راهی به سوی توسعه پایدار (نمونه موردی شهر شیراز)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICAUC01_444
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 305
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم قایدشرف

دانشگاه علوم و تحقیقات بوشهر

کورش عطاریان

استادیار دانشکده معماری و شهر سازی دانشگاه جندی شاپور ، دزفول

باقر کریمی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بوشهر

چکیده

کوفته پایدار از جمله مسایلی است که در میان جوامع بشری از جایگاه ویژه ای برخوردار است. انسان به عنوان محور اصلی این مسیله برای دستیابی به پیشرفت، تحول، رشد، تکامل و تداوم در زندگی در حال کوشش است که یکی از فرایندهای ایجاد توسعه پایدار مقوله مشارکت مردم در امور مدیریتی شهر است. فرایندی که در آن افراد و مسایل مدیریتی شهر حضور فعال داشته و می توانند نقش بهترین یاری رساند به مسیولین برای رفع نیازهای شهری را ایفا نمایند. نباید فراموش کرد که استفاده از مردم صرف نظر از کاهش هزینه ها، حس مسیولیت پذیری و شهروندی را در آنان بالا برد و تمایل آنان را به شرکت در مسایل مشارکتی شهر افزایش می دهد. در این میان مسیولین شهری نیز موظفند آموزش های مناسب شهری و شهروندی در ارتقای سطح اطلاعات و توانایی افراد در دستیابی مناسب تر به زندگی سالم اجتماعی بکوشند. در این مقاله با بررسی برخی از عوامل بر مقوله مشارکت، نیازها و پیش نیازها، نظریه ها و ابعاد نظری مشارکت، موانع و مشکلات پیش رو، انواع مشارکت، عوامل شرکت در مشارکت و ....با دستاوردهای مشارکت را بررسی کرده و در انتها به پیشنهاد راهکارهای دستیابی به این مقوله مهم پرداخته شده است. جامعه آماری این رساله از میان مراجعه کننده به مناطق ده گانه شهرداری شیراز (20 و نه) انتخاب شده است. در شمار استفاده از این رساله روش تحقیق، توصیفی تحلیلی (از نوع پیمایش) می باشد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، توسعه پایداری شهری، مشارکت مردمی، مدیریت شهری، شهر شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.