گونه شناسی کوشک در دورهی صفوی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICAUC01_423
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 607
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینو کارگرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران دانشگاه هنر اصفهان

احمد منتظر

استادیار دانشگاه هنر اصفهان

احمد امین پور

استادیار دانشگاه هنر اصفهان

چکیده

معمولا بیماری مسکونی ایران را با ویژگی خاص آن یعنی حیاط مرکزی معرفی کرده است. همین امر باعث شده بیماری برون گرا کمتر مورد مطالعه قرار گیرد. کوشک ها نوعی از بیماری برون گرا می باشند که در میان باغ قرار گرفته اند. بیشتر پژوهش ها در باره شناخت گونه ها و الگوهای باغ ایرانی نیز با شاخص های گوناگون بود و تهدید منسجمی درباره عمارت داخل آن کمتر صورت گرفته است. از آنجا که یکی از درخشان ترین دوره های هنری ایران پس از اسلام دوره صفویه است و کوشک های با ارزشی از آن زمان باقی مانده گونه شناسی کوشک های این دوره زمانی برای مطالعه انتخاب شده است. روش مطالعه کتابخانه و بررسی منابع و مستندات روش قونیه گردآوری اطلاعات در این پژوهش است و روش تجزیه و تحلیل این اطلاعات توصیفی و مقایسه ای است. نتیجه این پژوهش آشکار می سازد که در پلان بسیاری از کوشک ها می توان الگوی کاخ آپادانا و هخامنشی را تشخیص داد. در طراحی کوشک ها تالار مرکزی - که می تواند به دو شکل چلیپایی و مستطیلی باشد - نقش مهمی داشته به طوری که بازی فضاها فول این فضای مرکزی نظام یافته است که بر این اساس می توان کوشک ها را به دو گروه کلی تقسیم بندی کرد.

کلیدواژه ها

گونه شناسی، کوشک، برونگرا، صفوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.