تحلیلی بر بررسی نقش پایداری اجتماعی شهرها به عنوان یکی از مولفه های اصلی پایداری در تحقق توسعه پایدار شهری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICAUC01_329
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا یکتایار

کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، پردیس علوم و تحقیقات کردستان، سنندج

چکیده

بر اثر افزایش توجهات بین المللی به محیط زیست و مسایل مربوط به کیفیت زندگی، تلاش برای دستیابی به پایداری اجتماعی در بین محلات اهمیت ویژه ای یافته است در واقع می توان گفت از ابتدای قرن 21 آن، نگاه توسعه پایدار صرفا توجه به ابعاد زیستی - محیطی و یا اقتصادی نیست بلکه مباحث اجتماعی دریچه جدیدی را در رسیدن به توسعه پایدار برای ما گشوده است. پایداری اجتماعی به عنوان یک جزء اساسی از توسعه پایدار مورد توجه ویژه سیاست مداران و برنامه ریزان قرار گرفته است. امروز مفهوم توسعه پایدار تقریبا یکی معنای ضمنی و صرفا زیست محیطی سازمان یافته نیست بلکه بنا به تایید سازمان ملل در یک رشته کنفرانس ها و اجلاس های ترتیب داده شده عبارتی نظیر توسعه پایدار زیست محیطی، توسعه پایدار اجتماعی، توسعه پایدار اقتصادی را هم می توان برای آن به کار برد. از آنجا که در فرایند برنامه ریزی شهری توجه به مباحث اجتماعی اجتناب ناپذیر و جزء جدایی ناپذیر از طرح های شهری محسوب می شود، با تعیین ابعاد پایداری اجتماعی می توان رویه های موثر در موفقیت طرح های توسعه پایدار را بررسی کرد. لازم به ذکر است که گفته شود که توسعه پایدار برای تمامی بخش های جوامع انسانی ضرورتی انکار ناشدنی است لیکن جوامع شهری، با توجه به شرایط وضعیت کنونی اولویت دارند. هدف از این پژوهش بررسی مولفه های پایدار اجتماعی و میزان تاثیر این مولفه ها (در صورت تحقق) در دستیابی به توسعه پایدار است.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، پایداری، پایداری اجتماعی، پایداری شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.