CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

برسی تحلیلی و ارزیابی اصولی و معیارهای شناسایی مکان های تجاری با رویکرد تراکم جمعیت (مطالعه موردی : مرکز خرید سیتی سنتر مهزیار ، اهواز)

عنوان مقاله: برسی تحلیلی و ارزیابی اصولی و معیارهای شناسایی مکان های تجاری با رویکرد تراکم جمعیت (مطالعه موردی : مرکز خرید سیتی سنتر مهزیار ، اهواز)
شناسه ملی مقاله: ICAUC01_257
منتشر شده در اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

حمیدرضا صارمی - استادیار شهرسازی دانشکده هنر و معماری،دانشگاه تربیت مدرس،تهران
رعنا گرجی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری،دانشگاه آزاد اسلامی،بروجرد

خلاصه مقاله:
از مهم ترین خصیصه های مهم اقتصاد پویا و سالم توزیع عادلانه امکانات و ثمرات توسعه در میان اکثر جمعیت است. با توجه به افزایش جمعیت شهرهای ایران بخصوص در شهرهای بزرگ موجب افزایش تقاضا برای خدمات و کالاهای عمومی شده است. مراکز تجاری، ساختمان های نو ساختی هستند که به منظور رفع نیاز خریداران و بهبود وضع اقتصاد مشترک میان چند صنف ایجاد می گردد. بنابراین برنامه ریزان برای آن ها لازم و طبیعی بود و در این خصوص توجه به مسایل اقتصادی، اجتماعی، مهندسی، مالی، حقوقی، اقتصادی، فرهنگی، ترایکی و غیره دارای اهمیت بسیاری می باشد. اختصاص فضا به مراکز تجاری بزرگ و کلان شهری مانند اهواز با توجه به وجود دلایل مختلفی همچون حجم بالای جمعیت و کمبود زمینه های مناسب و همچنین هم جواری با کاربری های مختلف با یکدیگر از موضوعات مهمی است که مورد توجه برنامه ریزان و برنامه ریزی شهری می باشد. انتخاب مکانی مناسب جهت ساخت مراکز تجاری بزرگ در سطح یک شهر کمک بزرگی به شهروندان جهت دسترسی راحت و صمیمی به این مراکز می باشد همچنین باعث کاهش بار ترافیکی ناشی از این گونه سفرهای شهری می باشد. در این مقاله تلاش شده است به شیوه پژوهشی و بهره گیری از راهکارهای ترکیبی، روش جمع آوری اطلاعات و بازدیدهای می دانی و مطالعات کتابخانه ای باتوجه به عوامل موثر در مکان یابی مراکز تجاری بزرگ، معیارهای مختلف مکان یابی این نوع کاربری را شناسایی شده و سپس براساس ماهیت و تاثیر آن ها در احداث یک مرکز تجاری جدید، روش مناسب جهت مکان یابی این نوع کاربری فراهم شود. در این مورد پس از ارزیابی معیارهای موثر در مکان یابی مرکز خرید مهزیار به عنوان مطالعه موردی و با مقایسه معیارهای موجود در تعیین دقت مکان یابی، نتایج به دست آمده نشانگر آنست که با وجود عملکرد زنان ناحیه ای، مکان یابی این مرکز خرید به درستی انجام شده است.

کلمات کلیدی:
کاربری اراضی شهری، معیارهای مکان یابی، مراکز تجاری بزرگ، مرکز خرید سیتی سنتز مهزیار، اهواز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/588140/