بررسی مدیریت بحران در کاهش بلایای طبیعی در شهرداری الکترونیک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICAUC01_213
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صادق عزیزیان

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کردستان

شورش کریمی

مدیر گروه رشته معماری دانشگاه علمی کاربردی مرکز فرهنگ و هنر(سروش) کردستان

علیرضا زینلی

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کردستان

چکیده

گسترش شهر و شهرنشینی و افزایش تدریجی تعداد شهرهای بزرگ در جهان بخصوص در کشورهای در حال توسعه و از جمله ایران، از یک طرف بخش رشد شهرها، تمرکز و تجمع جمعیت و افزایش بارگذاری های محیطی و اقتصادی بر بستر آن ها از طرف دیگر، ضمن توجه بیشتر به شهرها، منجر به پذیرش نقش ها و عملکردهای متعدد شده است. یکی از موضوعاتی که بیشتر شهرهای بزرگ جهان با آن دست به گریبان هستند، به موضوع حوادث طبیعی است. با توجه به ماهیت غیرمترقبه بودن قالب حوادث طبیعی و لزوم اتخاذ سری از تصمیم ها و اجرای عملیات ، مبانی نظری و بنیادی، دانشی را تحت عنوان مدیریت بحران به وجود آورده است. در این میان با سفره خدمات الکترونیکی و بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یک ابزار مناسب برای ارایه خدمات یکپارچه به مردم، بستری مناسب برای ایجاد شهرداری های الکترونیک فراهم شده است. با شکل گیری شهرداری الکترونیک ساعته ارایه خدمات و تصمیم گیری برای مدیران و به تبع آن سرعت عملیات در شرایط بتونی افزایش می یابد. اهمیت افزایش سرعت تصمیم گیری در بحران ها به حدی است که تصمیم گیری درست در چند ساعت اولیه بحران های طبیعی می تواند از بروز بسیاری از فجایع انسانی جلوگیری کند. با طراحی سیستم های نرم افزاری عمل سیستم های بانک اطلاعاتی و سیستم های خبره می توان به مدیران تصمیم گیرنده کمک کرد که در زمان محدود، تصمیم گیری های عقلایی تری انجام دهد. سیستم های اطلاعاتی مدیریت بحران امروز به عنوان بخش مهمی از شهرداری های الکترونیک مورد توجه است. هدف این مقاله بررسی مدیریت بحران در کاهش بلایای طبیعی برای شهرداری الکترونیک است گفته روش تحقیق توصیفی تحلیلی با استفاده از منابع و اسناد کتابخانه می باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، شهرداری الکترونیک، زلزله، بلایای طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.