بررسی فنی و اقتصادی عوامل موثر درساخت اسکله ها از دیدگاه مهندسی ارزش

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICAUC01_206
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد زادخور

کارشناس ارشد مهندسی و مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

عبدالرسول تلوری

دانشیار مهندسی عمران عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

حمید رضا امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-ژیوتکنیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

در دنیای صنعتی امروز بیش از 95% کل حمل و نقل از مسیر دریا صورت می گیرد، جمهوری اسلامی ایران با سواحلی در حدود 3٬000 کیلومتر در شمال و جنوب، مجاورت با آب های اقیانوس هند و قرارگیری در مسیر کریدور ترانزیتی شمال - جنوب مزایای مهمی را داراست اگرچه براساس آمارهای بازرگانی کشور در حال حاضر 93% تناژ واردات ، 86% صادرات و 71% ترانزیت کالا از این مسیر انجام می شود ولی هنوز سهم عمده ای از اهداف توسعه دریا محور محقق نشده و توجه بیشتر به جایگاه عمرانی بنا به، سازه های دریایی و به ویژه اصطلاحات در توسعه ملی ضروری بوده و لذا ساخت بهینه آن ها با توجه به پایداری و پایایی در نواحی مربوط به کاهش زمان تعمیرات و تعطیلی باید مورد عنایت بیشتری قرار گیرد. در همین راستا در این تحقیق برای انتخاب بهینه روش ساخت و توسعه اسکله 150٬000 تنی نوع باز متشکل از شمع و عرشه برای شناورهای فله بر بزرگ در بندر امام خمینی رحمه الله علیه با توجه به عوامل سندی مهم از نظر عملکرد تحت بارهای سرویس، دوان در برابر خوردگی در شرایط محیطی نامطلوب دریا، عوامل مربوط به اقتصاد و مسایل اقتصادی برای گزینه های ممکن طراحی و اجرای اسکله آغاز وجود دارد با نگرش مهندسی ارزش مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس مقایسه دو به دوی گزینه ها، تشکیل ماتریس مقایسه و استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی در ارزش گذاری و امتیاز دهی برای هر یک از گزینه ها تجزیه و تحلیل صورت گرفت و با توجه به اصول مهندسی ارزش در کاهش هزینه ها توام اما افزایش شاخص ارزش پروژه ها، گزینه استفاده از شمع های بتونی سانتریفیوژ به عنوان گزینه ارزشمندتر معرفی شده است.

کلیدواژه ها

اسکله، تحلیل سلسله مراتبی، کارکرد، مهندسی ارزش، هزینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.