بررسی اصول پدافند غیرعامل در بافت فرسوده شهر اصفهان( مطالعه موردی مقاومت بناهای بازار قیصریه در برابر زلزله)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICAUC01_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 676
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما گودرزی

دانشگاه آزاد اسلامی / عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

مهدیه قایم مقامی

دانشگاه هنر اصفهان / دانشجوی کارشناسی شهرسازی

نازنین عمرانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان / دانشجوی کارشناسی ارشد معماری

جواد عابدی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان / کارشناسی معماری

چکیده

استفاده از اصول پدافند غیر عامل در بافت های تاریخی و با ارزش کلان شهرهای ایران می تواند سبب افزایش ایمنی و توسعه کیفی شهرها گردد. بهره گیری از اصول پدافند غیر عامل در کشورهای دنیا سابقه طولانی دارد. در کشور ایران نیز به دلیل مواجهه با تهدیدات طبیعی و انسان ساز استفاده از این راهکارها بسیار ضروری است. با بررسی نمونه های مختلف با استفاده از اصول کلی حاکم بر کشور، می توانیم اقدامات مناسبی در جهت رعایت اصول پدافند غیر عامل انجام دهیم. زلزله یکی از عوامل طبیعی بسیار مهم در کشور است. افزایش مقاومت بناها و چیدمان صحیح تر آن ها می توانند میزان خسارات ناشی از زلزله را کاهش دهد. با استفاده از بررسی های کتابخانه ای و نیز مشاهدات میدانی اقدام به بررسی بازار قیصریه در کلان شهر اصفهان نمودیم. این بررسی ها نشان داد که آسیب پذیری بازار در برابر زلزله قابل توجه می باشد. 30% ساختارهای استفاده شده در بناها توان مناسبی نداشته و راه های دسترسی نیز محدودیت های فراوانی دارد. می توان با اصلاح دسترسی را و نیز مقاوم سازی مناسب و علمی و اصول پدافند غیرعامل را در این بازار اجرا کرده و از شدت خسارات در زمان وقوع زلزله کاست.

کلیدواژه ها

اصول پدافند غیرعامل، بافت فرسوده، بازار قیصریه اصفهان، زلزله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.