امکانسنجی استفاده از پوسته دوجداره در ساختمانهای اداری (نمونه موردی: ساختمان اداره گاز شهر ایلام)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICAUC01_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید مردانی

دانشگاه ایلام

علیرضا رشیدفر

دانشگاه ایلام

نازنین نصراللهی

دانشگاه ایلام

چکیده

از مهم ترین موضوعاتی که در چند دهه اخیر مورد توجه اکثر کشورهای صنعتی پیشرفته قرار گرفته است، با بحث جلوگیری از اتلاف انرژی به دلیل کاهش ذخایر انرژی جهان و محدود بودن ذخایر فسیلی و آلودگی های ناشی از آن است. به دلیل آنکه بیشترین انرژی مصرفی خصوصا در ایران در بخش ساختمان است، استفاده از روش های انفعالی و ساختمان و انرژی های تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی در طراحی های غیرفعال ساختمانی مورد استقبال محققین قرار گرفت. یکی از سیستم های انفعالی در ساختمان پوسته دوجداره است. پوسته دوجداره درواقع نماهای دوجداره از یک نمای خارجی، یک فضای میانی و یک نمای داخلی تشکیل شده است. این نماها علاوه بر ایجاد آسایش حرارتی و بصری، بر میزان مصرف انرژی بنا نیز می توانند موثر باشند. در این مقاله به بررسی ساختمان اداری شرکت گاز شهر ایلام آن پرداخته می شود. جداره قدیمی این ساختمان با جداره ای جدید پوشانده شده است. برای بررسی آن، توسط نرم افزار شبیه ساز دیزاین بیلدر به آنالیز تاثیر پوسته های قدیمی و جدید این ساختمان بر میزان مصرف انرژی پرداخته شده است. در نهایت یک نمای دو پوسته متداول و اصولی نیز در این ساختمان پس گردیده و با مقایسه آن با جداره فعلی بنا، یک حالت بهینه نتیجه گرفته شده است. نمای موجود ساختمان به دلیل وجود لایه هوا بین دوجداره تاثیر مثبتی بر میزان مصرف انرژی دارد. این جداره در مقایسه با پوسته های دوجداره مرسوم در میزان مصرف انرژی سرمایشی و گرمایشی اختلافاتی دارد. براساس شبیه سازی انجام شده توسط دیزاین بیلدر پوسته های دوجداره متداول هرچند که بار گرمایشی ساختمان را پایین می آورد اما در میزان مصرف انرژی سرمایشی تاثیر مثبتی ندارند.

کلیدواژه ها

سیستم های غیرفعال، پوسته دوجداره، مصرف انرژی، شبیه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.