ارزیابی و تحلیل مشارکت شهروندان در مدیریت پسماندهای خانگی در مناطق شهری (مطالعه موردی: شهر گرگان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICAUC01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز اکبری

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

مهدی خداداد

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیاوبرنامه ریزی روستایی، دانشگاه گلستان، گرگان

شیما مرزبان شیرخوارکلایی

دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست- گرایش آلودگی محیط زیست، دانشگاه آزاد واحد تنکابن

چکیده

مشارکت مردمی و همکاری آنان در تفکیک پسماند خانگی می تواند گامی مهم برای رسیدن به مدیریت بهتر شهر باشد در واقع مدیریت پسماندها بدون مشارکت شهروندان کاری سخت و پر هزینه است. چرا که آگاه ساختن مردم از اوضاع اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، مشارکت آن ها در مدیریت پسماند های شهری می تواند تا حد زیادی از هزینه های اقتصادی آن کاسته و این نکته حضور مردم را پررنگ تر می نماید. همکاری مردم در فرآیند تفکیک از مبدا صص اقتصادی فراوانی را برای بخش خصوصی و مدیریت دولتی به همراه خواهد داشت. لذا در همین راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی تطبیقی مشارکت شهروندان در مدیریت پسماند های خانیکی در مناطق سه گانه شهر گرگان پرداخته شده است. پژوهش حاضر به لحاظ ماهیت از نوع توصیفی - تحلیلی و به لحاظ اجرا از نوع پیمایش و به لحاظ روش جمع آوری داده ها از نوع میدانی می باشد. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش شهروندان گفتار به سه منطقه شهری می باشند که با استفاده از روش کوکران تعداد 258 و (از هر منطقه 86 نفر) انتخاب و پرسش نامه به صورت تصادفی ساده بین آن ها توصیه شده است. در این پژوهش داده ها در دو گروه مدیریت پسماند خانگی و مدیریت و کاهش پسماند خانگی تقسیم شده اند که نتایج به دست آمده از آزمون کروسکال والیس نشان دهنده بیشترین سطح مشارکت در مدیریت پسماند خانگی در منطقه دو شهر گرگان می باشد (با میانگین 2/91 ). همچنین در رابطه با کاهش تولید زباله در محدوده مورد مطالعه، منطقه یک دارای بیشترین مشارکت و کاهش زباله خانگی می باشند (با میانگین 3/06).

کلیدواژه ها

پسماند خانگی، مشارکت شهروندان، شهر گرگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.