رزیابی لرزه ای ستون های بتنی مسلح پل بهسازی شده توسط غلاف فولادی و ورق های FRP

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICAUC01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرحیم جلالی

عضو هیات علمی و استاد یار دانشگاه تبریز

ابراهیم سلامی

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور تبریز

سعید ابراهیمی سعید

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه موسسه آموزش عالی سراج تبریز

چکیده

با توجه به اینکه در طراحی تعداد زیادی از پل های موجود اثرات تخریبی زمین لرزه به علت ناکافی بودن دانش طراحی لرزه ای در زمان ساخت در نظر گرفته نشده است ، احتمال بروز خسارات وسیع تر پل ها اجزای موجود آن ها بر اثر وقوع یک زلزله نسبتا شدید دور از انتظار نخواهد بود. در بررسی های انجام شده در تحقیقات میدانی و از حقوق سلسله های بزرگ و ارزیابی لرزه سازه های موجود باشد مشخص شده است که پایه های پل های قدیمی دارای ضعف های فنی از جمله مقاومت طراحی ناکافی، شکل تاثیری کم سازه و ....می باشند. بنابراین با توجه به ضعف های موجود در این پژوهش ورق های FRP و غلاف فولادی برای بهسازی لرزه پایه پل پیشنهاد شد تا مورد ارزیابی قرار گیرند و مزایا و معایب هر کدام از روش ها مورد بررسی و مقایسه قرار گیرد. برای رفع این نقیصه ها ابتدا نتایج آزمایشگاهی به دست آمده از تحقیقات دپارتمان مهندسی عمران دانشگاه واشنگتن در مورد ورق های FRP و غلاف فولادی توسط نرم افزار ABAQUS مورد صحت سنجی قرار گرفت. در ادامه مشخصات ورق های FRP غلاف فولادی به صورت مجزا به ساز اعمال شد و مورد تحلیل قرار گرفت میزان افزایش مقاومت و شکل پذیر نیز نسبت به حالت قبلی مورد ارزیابی قرار گیرد و در نهایت با توجه به نتایج به دست آمده میزان اثربخشی هر کدام از روش ها برای مقاومت و شکل پذیری و ساز و بهبود عملکرد لرزه سیستم سازه ای و مزایا و معایب هر کدام از روش ها مورد ارزیابی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

بهسازی لرزه ای ، ستونهای بتونی مسلح پل، غلاف فولادی ، ورق های FRPو نرم افزار ABAQUS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.