ارزیابی اثرات زلزله های نزدیک گسل در مقاوم سازی سازه های فولادی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: ICAUC01_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 569
نویسندگان
کارشناس ارشد زلزله، دانشگاه علم و صنعت ایران
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه پیام نور تبریز
چکیده
رکوردهای زلزله ثبت شده از زلزله های اخیر نشان دهنده متفاوت بودن خصوصیات رکوردهای زلزله حوزه نزدیک نسبت به زلزله های حوزه دور است . به طوری که رکورد زلزله حوزه نفتی دارای مشخصات متمایز نسبت به رکوردهای زلزله و کوزه گر دارد. از جمله خصوصیات می توان به حالت پالسگونه بودن این رکوردها و همچنین بالا بودن ماکزیمم سرعت و جابه جایی های زمینه اشاره کرد. به همین دلیل این نوع رکوردها نسبت به زمین لرزه های ماموری باعث بالا رفتن نیازهای لرزه ساز می شوند. در این مقاله ابتدا به ارزیابی لرزه سه سازه چهار و هشت و 16 طبقه فولادی موجود با سیستم باربر جانبی با مهار بند هم گرا پرداخته و سپس اقدام به مقاوم سازی سازه مورد نظر با استفاده از مهار بند واگرا، مهار بند کمانش گریز و میراگر های اصطکاکی پال کرده و در انتها شتاب نگاشت های بر روی خاک نرم و در حوزه دور و نزدیک زلزله به ساز اعمال شده و تقاضای لرزه سازه مقاوم سازی شده مورد بررسی قرار گرفته است. تحلیل های غیرخطی مورد نیاز، به کمک نرم افزار PERFORM 3D انجام شده است. نتایج نشان می دهد که پاسخ ساز به زلزله های پالس گونه پوزه نزدیک، اساسا متفاوت از پاسخ آن ها به زلزله ای حوزه دور است .کلیدواژه ها
حوزه نزدیک، پالس ،تقاضای لرزه ای، مقاوم سازیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.