بررسی تاثیر عملکرد بخش تعاون بر توزیع عادلانه درآمد در ایران طی سال های 1389-1385 با استفاده از داده های تابلویی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین همایش سراسری مطالعات نوین در علوم اجتماعی و اقتصادی
- کد COI اختصاصی: SSES01_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 747
نویسندگان
کارشناس ارشد علوم اقتصادی، دانشگاه بابل، مسیول آمار و برنامه ریزی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی
کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی- پردیس علوم و تحقیقات واحد گرگان
چکیده
قابلیت های ویژه بخش تعاون در استقرار عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه درآمدها نشان از اهمیت ویژه این بخش در توسعه اقتصادی کشور دارد. توسعه این بخش به عنوان یکی از سه رکن اصلی اقتصاد و نظارت بر عملکرد آن نیازمند شناسایی وضعیت فعلی و تعیین جایگاه بخش تعاون در اقتصاد ملی سهم 25 درصدی است. تحقیق حاضر در همین راستا به منظور بررسی و تحلیل چگونگی تاثیر اشتغال ایجاد شده و تسهیلات اعطایی بانک توسعه تعاون به تعاونیها، برتوزیع عادلانه درآمد در سطح کشور با در نظر گرفتن ناهمگنی استانها تهیه و تنظیم شده است. در این مطالعه متغیرهای ضریب جینی، تعداد اشتغال ایجاد شده و میزان تسهیلات پرداختی بانک توسعه تعاون در بازه زمانی سالهای 1385-1389 در مقاطع استانی، مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج این تحقیق با استفاده از آزمون های F لیمر URSS ،RRSS آزمون هاسمن، نرم افزار Eviews7 و تحلیل رگرسیون از روش POOLING و همچنین داده های پانلی برآورد گردیده است. بر اساس نتایج این تحقیق تسهیلات بانکی اثر معنی داری بر ضریب جینی استانی داشته است لذا اثر منفی اعتبارات بر ضریب جینی بیانگر این است که تسهیلات توانسته است ضریب جینی (نابرابری توزیع درآمد) این استانها را کاهش داده، به طوری که یک درصد افزایش در اعتبارات استانی بانک توسعه تعاون، حدود0.05 درصد ضریب جینی استانی را کاهش دهد. همچنین اثر منفی و معنی دار اشتغال بدین معناست که یک درصد افزایش در این متغیر باعث کاهش 0.006 درصد در ضریب جینی مناطق مورد بررسی می باشد. در مدل دوم که با حذف استان تهران برآورد گردید، نتایج بدست آمده تفاوت چندانی نسبت به مدل قبلی نداشته استکلیدواژه ها
ضریب جینی، اشتغال، تسهیلات، توزیع عادلانه درآمد، شرکت تعاونیمقالات مرتبط جدید
- تخمین پارامترهای نامعلوم عملگر محرک بازوی رباتیکی مبتنی بر رویکرد معادلات ریکاتی وابسته به حالت
- نقش خانواده در پیشرفت و موفقیت دانش آموزان در طول تحصیل
- مقایسه میزان رضایت و صمیمت زناشویی در خانواده های دارای کودکان مبتلا به اتیسمو خانواده های دارای کودکان نرمال
- مقایسه طرحوارههای ناسازگار اولیه و تحریفهای شناختی در بیماران سرطانی باافراد عادی
- مقایسه شیوه های فرزندپروری وسلامت روان مادران کودکان مبتلا به اختلالات رفتاری ومادران کودکان بهنجار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.