بررسی اثر بخشی گروه درمانی شناختی رفتاری بر سازگاری اجتماعی و عاطفی معتادان شهر بجنورد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری مطالعات نوین در علوم اجتماعی و اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: SSES01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 669
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کلثوم عزیزی

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی – پردیس علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد واحد بجنورد

محمد یمینی

دکترای روانشناسی تربیتی – عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد بجنورد

چکیده

هدف: مداخلات روان شناختی می تواند به واسطه ایجاد تغییرات جسمانی، روانی و اجتماعی سهم بسزایی در بهبود کیفیت زندگی معتادان داشته باشد. این پژوهش با هدف بررسی اثر بخشی گروه درمانی شناختی – رفتاری بر سازگاری اجتماعی و عاطفی معتادان شهر بجنورد انجام شد. روش: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی (پیش آزمون - پس آزمون) با گروه کنترل و آزمایش 30 نفر از معتادان به شیوه تصادفی ساده در دو گروه آزمایش وکنترل هر گروه 15 نفر قرار گرفتند.گروه آزمایش به مدت 12 جلسه 120 دقیقه ای در جلسات گروهی شرکت کردند، در حالی که گروه کنترل هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. از پرسشنامه سازگاری اجتماعی و عاطفی بل بعنوان ابزار ارزشیابی در پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. به منظور توصیف داده های این پژوهش از شاخص های آمار توصیفی (مانند میانگین و انحراف استاندارد) و نیز از شاخص های آمار استنباطی مانند تحلیل کواریانس چند متغییری MANCOVA استفاده شد و داده ها به کمک نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت یافته ها: نتایج نشان دادند که درمان گروهی به شیوه شناختی- رفتاری بر سازگاری اجتماعی و عاطفی معتادان شهر بجنورد بطور معنی دار موثر است. نتیجه گیری: با توجه به معنی دار بودن یافته ها، گروه درمانی شناختی - رفتاری می تواند شیوه درمانی موثری در درمان اعتیاد و بهبود مشکلات سازگاری آنان باشد

کلیدواژه ها

درمان شناختی – رفتاری، سازگاری اجتماعی،گروه درمانی، اعتیاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.