طراحی و ساخت گرمخانه های مدرن و کاست برای عمل آوری توتون شرقی باسما 178-2

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی کارآفرینی، خلاقیت و نوآوری
  • کد COI اختصاصی: ENCONFKHA01_192
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا محسن زاده

بخش صنعت و تولید، مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش

چکیده

روشهای مختلفی برای عملآوری توتون شرقی بر اساس نوع واریته و شرایط اقلیمی وجود دارد. عمل آوری به نوع توتون، موقعیت برگ روی ساقه، ضخامت و میزان رسیدگی برگ بستگی دارد. این مطالعه جهت تعیین مناسبترین قدرت فن، کاهش هزینههای تولید، بهبود کیفیت، تعیین مشکلات و مزایای روش گرمخانه مدرن نسبت به روش گرمخانه سنتی با 3 تیمار و در 4 چین در مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش در سال 1394-1393 اجرا گردید. گرمخانهها دا رایطول 3 متر، عرض 2 متر و ارتفاع 2/2 متر بودند. فاصله ب ین ردیفها حدود 35 سانتیمتر در نظر گرفته شدند. دو نوع فن با ق درتهایجابجایی هوا 6000 تا8000 ، 8000 تا12000 متر مکعب بر ساعت برای ساخت گرمخانه استفاده شدند. متوسط ق یمت توتون شرق یمناطق مازندران و گلستان بهعنوان شاهد ( گرمخانه سنت ی و روش سوزنی زنی با دست) در نظر گرفته شد. زمان ها ی رنگ آوری،پژمردگی، خشکانیدن دمار و پهنک برای کلیه گرمخانهها یکسان بود. زمان توقف برای کلیه مراحل آزاد بود. صفاتی همچون متوسط قیمت توتون، درصد قند، نیکوتین و پروت یین، تعداد کارگر، ساعت کار، درآمد خالص، مصرف انرژی، مقدار برگ سبز در هر گرمخانه و هزینهکل ثبت شدند. نتایج نشان داد که استفاده از گرمخانه مدرن و روش کاست زنی برگ موجب کاهش هزینههای تولید، تعداد کارگر، ساعت کار، مصرف انرژی، ضایعات شده و درآمد خالص، بهره وری و ایمنی را افزایش می دهد. تعداد کل کارگر در روش استفاده از گرمخانه مدرن و روش کاست زنی حدود 50 نفر در هکتار و در روش سنت ی 125در هکتار نفر بود. بیشترین درصد قند در تیمار شاهد و کمتر ین در گرمخانه نیمه مدرن با قدرت فن 8000 تا 12000 مترمکعب بر ساعت بود. تیمار گرمخانه مدرن با فن 12000 مترمکعب و روش کاست زنی برگ سبز بهترین تیمار می باشد.

کلیدواژه ها

توتون شرقی، گرمخانه مدرن، فن، کاست و کارایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.