ارزیابی و تحلیل نگرش به کسب و کار در دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی گلپایگان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی کارآفرینی، خلاقیت و نوآوری
  • کد COI اختصاصی: ENCONFKHA01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد رحیمی موگویی

عضو هیات علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه گلپایگان

حسین موذنی

دانش آموخته کارشناسی مهندسی صنایع دانشگاه گلپایگان

چکیده

نگرش به کسب و کار عبارت است آمادگی روانی برای انجام کار، که این آمادگی روانی میتواند مثبت، منفی یا خنثی باشد. نوع نگرش مردم یک جامعه به کسب و کار، در کمیت و کیفیت انجام کار و توسعه جامعه نقش موثری دارد.به نظر میرسد که انسانها به طور ذاتی نسبت به کسب و کار نگرش منفی ندارند و اکثریت افراد جامعه، کار را عامل پیشرفت خود تلقی می کنند ولی پیچیده تر شدن مناسبات اجتماعی رفته رفته روابط نابرابر مبتنی بر استثمار و ناعادلانه بودن مناسبات را به وجود آورده و به افزایش نگرش منفی نسبت به کسب و کار منجر شده است. در دیدگاه اقتضایی نگرش به کسب و کار اعتقاد بر این است که ویژگی های نظام اجتماعی و فرهنگی جامعه، اطلاعاتی را برای افراد جامعه فراهم میسازد که بر اساس آن نگرشهای افراد شکل میگیرد.هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی و نگرش به کسب و کاردر دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی گلپایگان بر اساس معیارها و شاخصهای سنجشپذیر میباشد. روش انجام تحقیق، توصیفی -تحلیلی بوده، که نوع نگرش به کسب و کار و مولفههای آن (شامل: نیت کارآفرینانه ، نگرش به کارآفرینی ، رقابتپذیری ، تغییر ، پول درآوردن ، ادراک از محیط دانشگاه ، حمایت محیطی وبهبود موانع محیطی) از طریق ارایه پرسشنامه در بین دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی گلپایگان ارزیابی و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفته است.خروجی این مطالعه نشان داد که اغلب دانشجویان ( 74 درصد) نگرش خنثی به کسب و کار دارند که این می تواند در شناسایی فضای ذهنی و نگرش دانشجویان این دانشکده نسبت به کسب و کار و برنامهریزی جهت هدایت فکری آنان در راستای بهبود نگرش به کسب و کار مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

نگرش به کسب و کار، ارزیابی نگرش دانشجویان به کسب و کار، کارآفرینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.