بررسی فرایند تولید سوخت های زیستی از پسماند صنایع لبنی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی شیمی،پتروشیمی و نانو ایران
  • کد COI اختصاصی: TCPCO04_184
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 819
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید حیدرزاده درزی

استاد یار گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی نفت و پتروشیمی، دانشگاه حکیم سبزوار

سیدمحمدمهدی نوری

استاد یار گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی نفت و پتروشیمی، دانشگاه حکیم سبزوار

محمود فرخی

استاد یار گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی نفت و پتروشیمی، دانشگاه حکیم سبزوار

چکیده

استفاده روزافزون از سوخت های فسیلی, کاهش ذخایر موجود و از طرف دیگر مشکلات زیست محیطی ناشی از سوخت های فسیلیمحققان را در جهت یافتن منابع جدید انرژی های تجدید پذیر پاک ترغیب نموده است. فنآوری زیستی راهی برای تولید سوخت هایزیستی محسوب می شود. آب پنیر از محصولات جانبی کارخانجات پنیر سازی بوده و به عنوان پسماند عمده صنایع لبنی به شمار میرود که بدلیل داشتن ترکیبات مغذی, محیط مناسب برای رشد میکروارگانیسم ها می باشد. بدلیل مشکلات زیست محیطی دفع اینپسماند به طبیعت، تبدیل آن به مواد قابل استفاده مجدد ضروری می باشد. کربوهیدرات، پروتیین و املاح فراوان موجود در آن ازمهمترین عامل آلودگی محسوب میشوند. به کمک فنآوری زیستی می توان از این ترکیبات برای تولید سوخت های زیستی از جملههیدروژن, متان و اتانول که فراورده هایی با ارزش هستند استفاده نمود. تا کنون روشها و آزمایشات متعددی برای تولید این سوختهای زیستی صورت گرفته و عوامل تاثیر گذار گوناکون بر این آزمایشات مورد ارزیابی قرار گرفته اند که در این تحقیق به بررسی عواملموثر بر آن ها پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

سوخت های زیستی، تخمیر, آب پنیر, تخریب زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.