بررسی اثر تمرینات مقاومتی بر سرعت و چابکی دانش آموزان پسر مقطع سوم متوسط شهر دهدشت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
  • کد COI اختصاصی: SPORTCONF02_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 576
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید ظفرمند

مدرس دانشگاه پیام نور شهر دهدشت

امید کاظمی

مدرس دانشگاه پیام نور شهر دهدشت

مرضیه اقایی

مدرس دانشگاه اکباتان قزوین

فواد گدازگر

دانشجوی کارشناسی ارشد بیومکانیکی دانشگاه آزاد اسلامی شهر کرج

چکیده

زمینه وهدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرینات مقاومتی بر سرعت و چابکی دانش اموزان پسر مقطع سوم متوسطه شهر دهدشت بود این مطالعه نیمه تجربی و به صورت پیش آزمون پس آزمون در دو گروه انجام شد. مواد و روشها: جامع آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان پسر مقطع سوم متوسطه شهر دهدشت تشکیل می داند همچنین نمونه آماری این پژوهش را 30 نفر از دانش آموزان پسر مقطع سوم متوسطه شهر دهدشت شامل بودند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه 15 نفری مقاومتی و گواه تقسیم شدند. متغیر مستقل تحقیق شامل تمرینات مقاومتی است و متغیر وابسته شامل شاخصهای آمادگی جسمانی 27 متر سرعت و 4×9 متر چابکی است تمرینات شامل 7 حرکت ایستگاهی بودند و به روش دایره ای انجام شدند حرکات عبارتند از پرس پا، پرس سینه، اکستنشن ساق، سرشانه، پشت بازو ، اسکات، جلو بازو، از آزمونهای t و مستقل و t همبسته برای مقایسه نتایج قبل و بعد ازمون بین گروهی و درون گروهی برای هر دو گروه استفاده گردید. یافته ها: مقایهس داده های پس آزمون نسبت به پیش آزمون تفاوت معناداری در سرعت p=0/001 و چابکی P=0/004 نشان داد. اما در گروه گواه هیچگونه تفاوت معناداری در پس آزمون نسبت به پیش آزمون در میزان سرعت P=0/3 و چابکی P=0/14 دیده نشد. همچنین مقایسه داده ای پیش آزمون گروه های مقاومتی و گواه هیچ گونه تفاوت معنادار چه در سرعت P=0/83 و یا چابکی P=0/6 نشان نداد ولی نتایج حاصل از پس آزمون نشان دهنده تفاوت معنادار بین گروه های مقاومتی در گواه هم در سرعت P=0/034 و هم در چابکی P=0/2 بود. نتیجه گیری: بر طبق یافته های پژوهش افزودن یک دوره تمرینات مقاومتی با شدت افزایش بین 40 تا 70 درصد یک تکرار بیشنه، سبب بهبود عملکرد در سرعت و چابکی خواهد شد.

کلیدواژه ها

تمرینات مقاومتی، سرعت، چابکی، دانش آموزان پسر سوم متوسطه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.