مقایسه تاثیر تمرینات تعادلی با و بدون لباس فضایی بر تعادل و الگوی راهرفتن سالمندان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین همایش ملی علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
- کد COI اختصاصی: SPORTCONF02_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 735
نویسندگان
چکیده
تعادل به عنوان شاخصی برای تعیین میزان استقلال سالمندان در انجام فعالیت های روزمره محسوب می شود. تعداد 36 سالمند به صورت هدفمند و داوطلبانه انتخاب و سپس در سه گروه کنترل، بدون لباس فضایی و با لباس فضایی قرار گرفتند. گروه های با و بدون لباس فضایی به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه و هر جلسه 60 دقیقه به انجام تمرینات تعادلی پرداختند، در حالی که گروه کنترل در این مدت هیچ فعالیت بدنی موثر نداشتند. در ابتدا و انتهای تحقیق، تعادل berg و الگوی راه رفتن Tinetti سالمندان ارزیابی شد و داده ها بااستفاده از آزمون تحلیل واریانس تجزیه و تحلیل گردید. در تعادل تفاوت معنی داری بین سه گروه مشاهده شد 000 / 0 = P به طوری که گروه های با و بدون لباس فضایی بهبود معنی داری نسبت به گروه کنترل داشتند، اما بین گروه با لباس فضایی و گروه بدون لباس فضایی تفاوت معنی داری مشاهده نشد. در الگوی راه رفتن نیز تفاوت معنی داری بین سه گروه مشاهده شد ) 000 / 0 = P . به طوری که گروه های با و بدون لباس فضایی بهبود معنی داری نسبت به گروه کنترل داشتند، همچنین گروه با لباس فضایی بهبود معنی داری نسبت به گروه بدون لباس فضایی داشت. تمرینات تعادلی تاثیر مثبتی بر تعادل و الگوی راه رفتن دارد، همچنین تمرینات تعادلی با لباس فضایی نسبت به بدون لباس فضایی مفید تر است. بنابراین تمرینات تعادلی با لباس فضایی به عنوان یک مدالیته مفید برای سالمندان توصیه می شود.کلیدواژه ها
تمرینات تعادلی، لباس فضایی، تعادل، الگوی راه رفتن، سالمندانمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.