تبیین نابرابری های فضایی در چشم انداز جهانی شدن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GSCONFKH03_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی محمودی

دانشجوی دکترای جغرافیای سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد ،

حمید صابری

استادیار گروه جغرافیا ،واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

هدف این مقاله تحلیل و بررسی نقش جهانی شدن و چشم اندازآینده آن در نابرابری های فضایی می باشد. برای انجام پژوهش از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده و دیدگاه های گوناگون درخصوص جهانی شدن و نابرابری فضایی از طریق اسناد کتابخانه ای وداده های آماری توسعه انسانی سازمان ملل، جمع آوری و به صورت کیفی و کمی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از بررسی و مقایسه شاخص های توسعه انسانی ) درآمد، سلامت، آموزش ( بیانگر این واقعیت است که رشد شاخص های توسعه انسانی لزوما به معنای کاهش نابرابری درآمد نبوده و چنانچه رشد شاخص های توسعه انسانی با افزایش نابرابری های فضایی، الگوهای ناپایدار مصرف، صرف بودجه های هنگفت برای مقاصد نظامی و همبستگی نازل اجتماعی همراه باشد، چنین پیشرفتی نه مطلوب خواهد بود، ونه پایدار. لذا مردم آن کشور بهره ای از مزایای جهانی شدن نداشته و صرفا درآمد های ناشی از جهانی شدن نصیب گروهی خاص یا شرکتهای چند ملیتی می شود .

کلیدواژه ها

نابرابری ، جهانی شدن ، نابرابری فضایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.