مطالعه تاثیر چهار ترکیب تنظیم کننده رشد بر باززایی توت فرنگی رقم کردستان (Fragaria×ananassa Duch.)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS03_597
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 439
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد خاطری

دانش آموخته کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد واحد مراغه

عزت کرمی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد واحد سنندج

مینو طایفه نوری

استادیار گروه باغبانی دانشگاه آزاد واحد مراغه

مرضیه باباش پوراصل

استادیار گروه باغبانی دانشگاه آزاد واحد مراغه

چکیده

به منظور بررسی باززایی توت فرنگی رقم کردستان در مناطق جغرافیایی سنندج، کامیاران و مریوان، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار، در محیط کشت پایه MS تحت تاثیر ترکیبات هورمونی مختلف صورت گرفت. ترکیبات هورمونی مورد استفاده شامل: [TDZ (1mg/l) + 2.4- D (0/2mg/l) BAP(10mg/l) + NAA(0/01mg/l)]), [ [TDZ (2/65mg/l) + IBA (0/01mg/l)] و محیط کشت MS (بدون ترکیب هورمونی) بود. از مریستم جوانه های جانبی استولن های جوان بعنوان ریز نمونه استفاده شد. در این آزمایش صفات درصد باززایی، اندازه طول ساقه در روزهای 14، 21، 28 و 35، اندازه طول ریشه در روز 35 و سرعت رشد باززایی مورد اندازه گیری قرار گرفت. در این تحقیق، تاثیر مناطق در چهار ترکیب هورمونی مورد ارزیابی قرار گرفت که منطقه مریوان در ترکیب هورمونی [TDZ (2/65mg/l) + IBA (0/01mg/l)] بهترین نتایج را نشان داد. تفاوت معنی دار نمونه های جمع آوری شده از مناطق جغرافیایی مریوان، کامیاران و سنندج از لحاظ باززایی، از تنوع و عدم یکنواختی ژنتیکی رقم کردستان حکایت دارد

کلیدواژه ها

توتفرنگی، باززایی، تنظیم کننده های رشد، ریز نمونه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.