پیش بینی غلظت آلاینده های هوای شهر تهران بر اساس عوامل اقلیمی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS03_554
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 872
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه فرهادی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه محیط زیست، دانشگاه حکیم سبزواری

مجتبی هادوی فر

استادیار گروه محیط زیست، دانشگاه حکیم سبزواری

مظاهر معین الدینی

استادیار گروه محیط زیست، دانشگاه تهران

محمود امین طوسی

استادیار دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر، دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

پیشرفت تکنولوژی، افزایش روزافزون جمعیت و توسعه ی کلان شهرها، معضلات محیط زیستی زیادی را به وجود آورده است. یکی از این معضلات زیست محیطی که ایران و حتی جهان را به چالش کشیده و در تلاش پیدا کردن راه حلی برای آن می باشد، آلودگی هواست. ازجمله مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر آلودگی شهرهای بزرگ، ازجمله شهر تهران، عوامل اقلیمی می باشد. هدف از انجام این پژوهش، مدل سازی غلظت آلاینده های شاخص آلودگی هوا با توجه به عوامل اقلیمی و شاخص های پایداری و ناپایداری با استفاده از مدل شبکه عصبی مصنوعی است. آلاینده های موردبررسی PM10 و AQI بودند. که PM10 از مهم ترین آلاینده های هوای شهر تهران به شمار می روند. داده های هواشناسی مورداستفاده در این بررسی نیز شامل رطوبت نسبی، دما، جهت باد، سرعت باد می باشد. نتایج حاصل از مدل سازی نشان داد که میانگین تغییرات روزانه غلظت آلاینده های مذکور در طول سال متفاوت بوده و به شدت تحت تاثیر پارامترهای هواشناسی و شاخص های پایداری و ناپایداری بوده است . به طوری که ضریب همبستگی آلاینده ها با عوامل اقلیمی و شاخص های پایداری و ناپایداری برای PM10 معادل 77/0 و برایAQI معادل 54/0 محاسبه گردید. جذر ریشه میانگین مربعات خطا برای PM10 و AQI به ترتیب 24/0 و 21/0 به دست آمد.

کلیدواژه ها

آلودگی هوا، پیش بینی کیفیت هوا، شبکه عصبی مصنوعی، ذرات معلق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.