اهمیت جلبک های دریایی در صنعت آبزی پروری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS03_401
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1118
نویسندگان
دانشجوی دکترای بهداشت آبزیان دانشگاه شهید چمران اهواز
دانش آموخته دکترای دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
استفاده از جلبک به عنوان افزودنی غذایی فواید زیادی از جمله: افزایش کیفیت، سلامت و خوش طعم شدن غذا، افزایش رشد و ایمنی در آبزیان، بهبود فلور طبیعی معده و روده را دارد. استفاده از ارگانیسم های دریایی به عنوان منابع جدید غذایی در حال گسترش است، در بین این ها، جلبک هابه دلیل دارا بودن مواد بیولوژیکی فعال و گسترده، جز غنی ترین منابع شناخته شده اندو به دلیل غنی بودن از مواد مغذی، معدنی و برخی از ویژگی های عملکردی پلی ساکاریدهای موجود در آن ها، برای مدت طولانی است که در برخی کشورها به عنوان بخشی از غذای انسان و حیوانات کشت داده شده و مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله فواید جلبک های دریایی می توان، مهار رشد تومورها، منابع مهمی از ترکیبات فعال بیولوژیکی، پیشگیری و درمان بیماری های باکتریایی ماهی ها، فعالیت آنتی اکسیدانی، مورد استفاده در غذای ماهیان به دلیل منابعی غنی از پروتیین ها و سایر ترکیبات از قبیل آلژینات ها، رنگدانه ها، اسیدهای چرب، ویتامین ها و مواد معدنی را نام برد. جلبک های دریایی به دلیل داشتن مقدار زیادی از ترکیبات نیتروژن دار به عنوان منبع غنی از پروتیین ها شناخته می شوند، همچنین دارای مقدار کمی از ترکیبات نیتروژنی غیرپروتیینی می باشند که منبع آمینواسیدهای آزاد، کلروفیل، نیترات، نیتریت، یون های آمونیوم و اسیدهای نوکلییک محسوب می گردند. میزان لیپیدها در جلبک های دریایی کم و حدود5-1درصد ماده ی خشک را شامل می شود. با توجه به وجود مقادیر زیادی از منابع جلبک های دریایی در کشور ایران به ویژه خلیج فارس، می توان از این گونه جلبک ها به عنوان افزودنی در جیره ی غذایی ماهیان استفاده نمودکلیدواژه ها
افزودنی غذایی، جلبک، صنعت آبزی پروریمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.