بررسی بی خطرسازی پسماندهای عفونی با استفاده از تکنولوژی غیرسوز مایکروویو

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS03_390
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه سادات محسنی ارمکی

دانشجوی دکتری رشته محیط زیست، گرایش آلودگی های محیط زیست، گروه محیط زیست، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران

شهرزاد خرم نژادیان

هیات علمی گروه محیط زیست، گروه محیط زیست، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران

چکیده

زمینه و هدف: یکی از مهم ترین موارد شایان توجه در زمینه حفظ و ارتقای سلامت جامعه و محیط زیست برخورد صحیح، آگاهانه و هماهنگ با تکنولوژی های جدید کارآمد در مبحث مدیریت پسماندها به خصوص پسماندهای پزشکی می باشد. این پسماندها به دلیل آلوده بودن باعث ازدیاد و اشاعه انواع بیماری های خطرناک و مسری می شوند و تهدیدی جدی محسوب می گردند. لذا در امتداد همین امر در این مطالعه به بررسی یکی از تکنولوژی غیرسوز برای ضد عفونی کردن پسماندهای پزشکی قبل از دفع می پردازیم.مواد و روش ها: این بررسی با استفاده از روش تحلیل محتوا صورت گرفته و از نتیجه جمع آوری و مطالعه مقالات، تحقیقات و پایان نامه های مرتبط به دانش این سیستم گردآوری شده است.نتایج: نتایج این مطالعه نشان می دهد که این تکنولوژی یک فرایند گرمایی با حرارت پایین برمبنای بخار می باشد و گازهای دیوکسید سمی و فوران ها را تولید نمی کند. مواد آلوده شده به خون و مقدار محدودی از مایعات، ضایعات ایزولاسیون و جراحی، ضایعات آزمایشگاهی به استثنای پسماندهای شیمیایی و ضایعات نرم( گاز استریل ها، پارچه ها، بانداژها، روپوش ها، ملافه ها) به راحتی توسط این سیستم ضدعفونی شده اما از گذاشتن جسد حیوانات، محفظه های مقاوم در برابر گرما و ضایعاتی که از نور عبور می کند باید جلوگیری شود. این تکنولوژی تحت شرایط عملیاتی مطلوب, قابلیت ضدعفونی خوبی دارد و از نظرمحیط زیست بی خطر است. پذیرش این تکنولوژی برای کارکنان بیمارستان وجامعه بسیار آسان بوده و اپراتورهای زیادی ندارد اما هزینه و سرمایه گذاری آن بالا می باشد. لازم به ذکر است که بیمارستان ها باید از تکنولوژی های غیرسوز که در راستای امنیت زیستی عمل می کنند، حمایت کرده و بر اساس امکانات بیمارستان در برآورده کردن نیازهایشان اقدام کنند.

کلیدواژه ها

ایزولاسیون، امنیت زیستی، پسماند پزشکی، فرایند گرمایی، فوران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.