اثر مصرف مقادیر متانول بر خصوصیات کمی و کیفی ذرت دانه ای رقم سینگل کراس 704
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS03_314
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 722
نویسندگان
کارشناسی ارشد زراعت، مجتمع آموزش عالی شیروان
استادیار و عضو هیات علمی گروه زراعت، مجتمع آموزش عالی شیروان
استادیار و عضو هیات علمی، مجتمع آموزش عالی شیروان
چکیده
به منظور برسی اثر متانول بر خصوصیات کمی و کیفی ذرت آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی مجتمع آموزش عالی شیروان با مختصات عرض جغرافیای 37 درجه و 26 دقیقه شمالی و طول جغرافیایی57 درجه و45 دقیقه شرقی و ارتفاع 1067 متری از سطح دریا اجراء شد. این آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد و تیمارهای مورد آزمایش شامل مقدار مصرف متانول در چهار سطح (صفر، 15،25 و 35 درصد حجمی متانول) که به هر یک از سطوح 2 گرم در لیتر گلیسین اضافه شد و مراحل رشدی 8:1-10برگی 2: ظهور گل تاجی 3 : پر شدن دانه 4: همه مراحل رشدی تیمار های مورد برسی را تشکیل دادند. نتایج نشان داد مقادیر مختلف مصرف متانول اثرات معنی داری بر خصوصیات مورد ارزیابی داشتند. همچنین مقایسه میانگین های خصوصیات مورد برسی نشان داد اثر مصرف محلول 25 درصد حجمی متانول بیشتر از سایر تیمار ها بود. محلول پاشی متانول بر اندام های هوایی ذرت باعث افزایش ارتفاع بوته، تعداد برگ، تعداد ردیف در بلال، تعداد دانه در ردیف، وزن صد دانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت، کلروفیل a، کلروفیل b و کلروفیل کل در ذرت گردید. بنابراین با توجه به نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت که متانول عملکرد کمی و کیفی گیاه ذرت را بهبود بخشید.کلیدواژه ها
ذرت، متانول، مراحل رشد، خصوصیات کمی و کیفیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.