تغییر بیان ژن های TCP1,TCP4 در گیاه گوجه فرنگی آلوده به ویروس ایرانی پیچیدگی بوته چغندر قند
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین همایش یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGROCONGRESS03_220
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 580
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه زنجان
استادیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه زنجان
استادیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه زنجان
چکیده
ویروس ایرانی پیچیدگی بوته چغندر قند (Beet curly top Iran virus) متعلق به جنس جدید بکورتوویروس از خانواده Geminiviridae می باشد. این ویروس در مزارع چغندر قند، گوجه فرنگی و لوبیا علایمی مانند پیچیدگی و فنجانی شدن برگ ها، تورم رگبرگ، زردی و کوتولگی بوته ایجاد می کند. میکرو آر ان ای ها به عنوان یکی از اجزای تنظیمات ژنی در موجودات چند سلولی می-باشند. میکرو آر ان ای ها تقریبا در تمام فرآیندهای بیولوژیکی در گیاه گوجه فرنگی از جمله توسعه و تمایز برگ، پاسخ به استرس های زنده و غیر زنده نقش دارند. با توجه به تاثیر احتمالی ویروس ایرانی پیچیدگی بوته چغندر قند بر مکانیسم تنظیم بیان ژن توسط میکروآر ان ای ها، در این پروژه تغییر سطح بیان ژنهایTCP1 و TCP4 در یک رقم حساس گوجه فرنگی بررسی گردید. نتایج Real time- RT-PCR نشان داد که میزان بروز ژن TCP4و TCP1 در گیاهان حساس به این ویروس به طور مشخصی کاهش یافته و میزان کاهش بروز در TCP4 بیشتر از TCP1 است. فاکتورهای رونویسی مذکور در تنظیم مورفولوژی برگ از جمله تکثیر و تمایز برگ های در حال رشد و نمو نقش دارند، بنابراین تنظیم ژن TCP1 ,TCP4در گیاهان آلوده به ویروس BCTIV ممکن است با بروز علایم شدید برگی در ارقام حساس گوجه فرنگی مرتبط باشد.کلیدواژه ها
اگرواینوکولیشن، تنظیمات پس از رونویسی، جمینی ویروس، فاکتورهای رونویسیمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.